Selak čestitao Dan državnosti Srbije: Ponosni smo na prošlost i uvereni u blistavu budućnost Srbije

Predsednik Socijalističke partije Srpske, Goran Selak, čestitao je Predsedniku Aleksandru Vučiću, rukovodstvu države, građanima Srbije i svim Srbima Dan državnosti Republike Srbije – Sretenje, naglasivši da država tako bogate istorije zaslužuje poštovanje svih u regionu, Evropi i svetu.

“Republici Srbiji najpre treba čestitati na brilijantnim uspesima tokom proteklih godina koji su je pozicionirali na mesto lidera regiona. Sretenje ne proslavljaju samo građani Srbije, već i narod Srpske i Srbi širom sveta, koji se iskreno raduju svakom uspehu svoje matice Srbije. Privredno i vojno jaka Srbija je Srbija kakvu zaslužuje narod koji je neumorno činio podvige kroz istoriju”, naveo je Selak u čestitci.

“U Orašcu uoči Sretenja 1804. godine udareni su večni temelji moderne Srbije, koji su izidani na kamenu starog srpskog carstva. Junačkim podvizima srpska vojska proterala je vekovne zavojevače Osmanlije, a srpska inteligencija, umnost i revolucionarnost iznedrile su prvi srpski Ustav na Sretenje 1835. godine, koji je doneo dugo čekane slobode i prava, ukinuo feudalizam, te Srbiju pozicionirao na mapi moderne Evrope”, nastavlja lider SPS-a.

“Republika Srpska će uvek poštovati, uvek podržavati i braniti interese srpskog naroda i Srbije. I u dobrim i u onim težim vremenima, koja se neizbežno prepliću, naše dve države će zajedničkim snagama odgovoriti svim izazovima koji budu pred našim narodom. Naša zajednička budućnost biće blistava, jer naš narod ima odvažnost Karađorđevu i visprenost Miloševu”, zaključio je Selak čestitajući Dan državnosti Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *