Sednica Gradskog veća: Usvojeni nacrti odluka o budžetu za 2020. godinu

Na sto jedanaestoj (vanrednoj) sednici Gradskog veća grada Kraljeva, gradski većnici su razmatrali tri tačke. Članovi Gradskog veća grada Kraljeva su doneli Zaključak o utvrđivanju Nacrta odluke o budžetu grada Kraljeva za 2020. godinu i upućivanju javnog poziva za učešće u javnoj raspravi u delu Nacrta odluke koji se odnosi na planiranje investicija.

Uslediće Javni poziv, koji će trajati sedam dana, a 16. decembra, u 15.00 časova, svi zainteresovani građani moći će da prisustvuju Javnoj raspravi kako bi postavili pitanja i dali predloge, u vezi sa delom koji se tiče investicija, koji je predviđen u budžetu grada Kraljeva za 2020. godinu – rekao je gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić.


Gradski većnici su doneli i Zaključak o utvrđivanju Nacrta odluke o mesnim zajednicama na teritoriji grada Kraljeva i upućivanju javnog poziva za učešće na javnoj raspravi, kao i Zaključak o potrebi pribavljanja mišljenja građana sa teritorija mesnih zajednica Zelengora, Sirča, Trgovište, Petropolje, Sibnica i Zakuta o članu 8. Nacrta odluke o mesnim zajednicama na teritoriji grada Kraljeva.

Gradonačelnik je pozvao sve građane Kraljeva, a naročito one koji žive na teritoriji ovih mesnih zajednica, da se uključe u određivanje teritorija mesnih zajednica.

Kako je gradonačelnik naveo, ovim Nacrtom predviđeno da se na teritoriji Mesne zajednice Zelengora formira nova mesna zajednica Sijaće Polje, da se ukine Mesna zajednica Trgovište odnosno da se ta teritorija pripoji Mesnoj zajednici Sirča, a da se od teritorija mesnih zajednica Petropolje, Zakuta i Sibnica formira nova teritorija mesne zajednice.

U slučaju Mesne zajednice Zelengora, radi se o velikom području, sa velikim brojem stanovnika, sa različitim potrebama u Sijaćem Polju i u gradskom delu Mesne zajednice. Iz tog razloga, poštujući inicijativu meštana Sijaćeg Polja, predlažemo da se formira nova mesna zajednica – Sijaće Polje – obrazložio je gradonačelnik.

Kada govorimo o Mesnoj zajednici Trgovište, tamo postoji veoma mali broj stanovnika i ne postoje ni formalni uslovi za opstanak ove mesne zajednice. Iz tog razloga, predlog je da se ona pripoji najbližoj mesnoj zajednici, u ovom slučaju to je Sirča – dodao je Terzić.

Kako je naveo dr Terzić, na teritoriji mesnih zajednica Petropolje, Zakuta i Sibnica postoji jako mali broj stanovnika, ali se radi o velikoj teritoriji.

Upravo zbog toga pozivamo građane kako bi i oni dali sud, a na osnovu toga članovi Gradskog veća će predati predlog koji će se naći na sednici Skupštine grada Kraljeva. Bitno je da svi damo predloge, i članovi Gradskog veća i zainteresovani građani, kako bi se pred odbornicima Skupštine grada našao što je moguće bolji predlog Odluke o mesnim zajednicama grada Kraljeva -istakao je nakon sednice prvi čovek Kraljeva dr Predrag Terzić.

Raski.rs / Fb stranica Др Предраг Терзић

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *