Sedam miliona dinara za jednokratnu novčanu pomoć penzionerima

Gradsko veće odlučilo je da se penzionerima sa prebivalištem na teritoriji Užica, čije su mesečne penzije manje od 15.000 dinara, iz gradskog budžeta isplati jednokratna novčana pomoć u iznosu od 2.000 dinara. Isplata sredstava realizovaće se preko namenski otvorenih računa u Poštanskoj štedionici.

Miodrag Petković, Član Gradskog veća zadužen za oblast finansija rekao je da je prijava za jednokratnu novčanu pomoć krenula danas i da pravo na nju ima više od 3300 penzionera. Grad izdvojio 7 miliona dinara za jednokratnu novčanu pomoć penzionerima.

Miodrag Petković, član Gradskog veća
Miodrag Petković, član Gradskog veća, Foto: INFO 24

„Penzioneri se mogu do kraja meseca prijaviti za jednokratnu pomoć na dva načina. Prvi način je popunjavanjem obrasca prijave na sajtu Grada Užica, a drugi način je pozivom na brojeve Kol centra 031/592 448, 590 145, 590 180, 592 401, svakog radnog dana od 8 do 15 časova, ili kada je reč o seoskom području, odlaskom ili pozivom u mesnu zajednicu u kojoj stanuju”, kaže Petković.

Grad je za ovu namenu izdvojio oko 7 miliona dinara, 6,5 miliona planirano je budžetom, dok su 500 hiljada dinara donirali lokalni privrednici.

„Grad Užice se opredelio za ovaj model isplate jednokratne novčane pomoći imajući u vidu da smo početkom proglašenja vanrednog stanja podelili više od 2 500 prehrambenih i higijenskih paketa. Ovaj način pomoći  penzionerima biće najefikasniji jer oni za taj novac mogu da kupe ono što je njima najpotrebnije u ovom momentu“ , ističe Petković.

Isplata jednokratne novčane pomoći počeće od 8. juna. Sve tehničke pripreme oko otvaranja namenskog računa vršiće stručne službe Grada u saradnji sa Centrom za socijalni rad Užice.

Za INFO 24 iz Užica, Nada Dželebdžić, Foto: INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *