Sastanci u Pentagonu sa visokim zvaničnicima SAD

U okviru zvanične posete Sjedinjenim Američkim Državama, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović je imao više bilateralnih susreta sa visokim zvaničnicima Ministarstva odbrane SAD u Vašingtonu. 

General Mojsilović je u Pentagonu imao odvojene sastanke sa načelnikom Združenog generalštaba Oružanih snaga SAD generalom Markom Milijem i drugim zvaničnicima Ministarstva odbrane SAD.

Na sastancima je razgovarano o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u svetu i izazovima u regionu, kao i o bilateralnoj vojnoj saradnji Srbije i SAD. Razgovori su bili otvoreni, sadržajni, profesionalni i usmereni ka budućnosti. Sastancima je prisustvovao i ambasador Republike Srbije u Vašingtonu Marko Đurić.

U nastavku posete Vašingtonu, načelnik Generalštaba Vojske Srbije će se sastati sa šefom Biroa Nacionalne Garde SAD generalom Danijelom Hokansonom, sa kojim će razgovarati o bilateralnoj vojnoj saradnji u oblastima od obostranog interesa, sa težištem na saradnji Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *