Sastanak sa ambasadorom Kraljevine Švedske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Kraljevine Švedske Jana Lundina, koji mu je preneo pozdrave premijera Stefana Levena i uručio njegovo pismo s pozivom da učestvuje na Međunarodnom forumu za sećanje na Holokaust i borbu protiv antisemitizma, u oktobru u Malmeu. Predsednik Vučić je rekao da ga raduje novi susret sa premijerom Levenom, jer ga smatra istinskim prijateljem naše zemlje.

On je dodao da je zadovoljan dobrim političkim odnosima Srbije i Švedske, jer su oni snažna osnova za jačanje ekonomske saradnje, posebno kroz švedske investicije u srpsku privredu. Predsednik Vučić je istakao poslovanje robne kuće IKEA i dugogodišnju saradnju sa kompanijom Erikson, kao primer da poslovni ljudi iz Švedske vide da Srbija ostvaruje dobre ekonomske rezultate i pokazuje neophodnu stabilnost, i izrazio nadu da će biti i novih ulaganja. 

Ambasador Lundin je istakao da Švedska nastavlja sa podrškom procesu evrointegracija Srbije, kao i sa konkretnom pomoći u različitim oblastima, posebno u oblasti vladavine prava i zaštite životne sredine.

 Predsednik Vučić je sa ambasadorom Lundinom razgovarao i o situaciji na Zapadnom Balkanu, potvrđujući opredeljenje Srbije da daje pun doprinos regionalnoj stabilnosti. 

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *