Sastanak ministra Stefanovića sa zamenicom ministra odbrane Ruske Federacije Ševcovom

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa zamenicom ministra odbrane Ruske Federacije Tatjanom Ševcovom koja boravi u prvoj zvaničnoj poseti Republici Srbiji.

Stefanović je, na početku sastanka, izrazio zahvalnost Ruskoj Federaciji na kontinuiranoj podršci po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije i principijelnom nepriznavanju takozvanog Kosova.

Ministar je istakao da je saradnja u oblasti odbrane sa Ruskom Federacijom na istorijskom vrhuncu što pokazuje i sinoć  otvoreno takmičenje „Čuvar reda“ u Kraljevu, a čija je organizacija u okviru „Međunarodnih vojnih igara 2021“ ove godine prvi put poverena Srbiji.  

Kako je ocenio, susreti na najvišem nivou svakako doprinose održavanju visokog nivoa naše saradnje u oblasti odbrane, čiji su najjači segmenti vojnoekonomska i vojnotehnička saradnja.

Zamenica ministra odbrane Ruske Federacije Ševcova, zadužena za budžet i finansije, istakla je da joj je zadovoljstvo što je imala priliku da lično prisustvuje svečanom otvaranju takmičenja „Čuvar reda” i prvi put poseti Srbiju sa kojom Ruska Federacija ima tradicionalno prijateljske odnose i kojoj je ove godine poverila da bude jedan od 11 zemalja domaćina Međunarodnih vojnih igara.

Ona je visoko ocenila saradnju u oblasti odbrane i istakla da će se ona i u narednom periodu razvijati, posebno u vojnotehničkoj, vojnobrazovnoj i vojno-vojnoj oblasti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *