Sastanak ministra Stefanovića sa nemačkim sekretarom Zilberhornom

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa parlamentarnim državnim sekretarom Ministarstva odbrane Savezne Republike Nemačke Tomasom Zilberhornom.
 
Stefanović i Zilberhorn su konstatovali da odnose Srbije i Nemačke karakteriše intenzivna saradnja na svim poljima i razvijen dijalog na visokom nivou, uz obostrano nastojanje za dalje unapređenje.

Ministar Stefanović je istakao da je saradnja u oblasti odbrane razvijena, sadržajna i raznovrsna i preneo opredeljenje za njen dalji razvoj i intenziviranje u oblastima od obostranog interesa. Parlamentarni državni sekretar potvrdio je spremnost nemačke strane za intenziviranje saradnje u oblasti odbrane.
 
Takođe, ministar Stefanović je u razgovoru sa Zilberhornom naveo da razume da Srbija i Nemačka imaju različite stavove po pitanju jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova, ali da želi da istakne da bezbednosna situacija u našoj južnoj pokrajini ne dozvoljava smanjenje brojnog stanja snaga KFOR-a.
 
Ministar je ukazao i da su aktuelni jednostrani i krajnje neodgovorni potezi privremenih prištinskih institucija apsolutno neprihvatljivi, nanose štetu briselskom dijalogu i da utiču na destabilizaciju celog regiona.
 
Sekretar Zilberhorn istakao je značaj nastavka procesa dijaloga Beograda i Prištine za stabilizaciju situacije u regionu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *