Sastanak ministra Stefanovića sa ambasadorom Egipta Alguvejlijem

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Arapske Republike Egipat u Srbiji Amr Fati Mohamed Alguvejlijem.

Na početku susreta, ministar Stefanović podsetio je na principijelni stav Republike Srbije u vezi sa jednostranim proglašenjem nezavisnosti takozvanog Kosova i ukazao na neophodnost poštovanja Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244.

Stefanović je konstatovao da su dve zemlje zainteresovane za jačanje prijateljskih odnosa i proširenje saradnje u oblasti odbrane i izrazio očekivanje da će u najskorijem roku biti završeno usaglašavanje Memoranduma o razumevanju o vojnoj saradnji.

Ambasador Alguvejli čestitao je ministru Stefanoviću stupanje na novu dužnost i naglasio značaj saradnje u oblasti odbrane za unapređenje sveukupnih odnosa dve države.

On je izrazio očekivanje da će epidemiološka situacija dozvoliti održavanje 13. zasedanja Mešovitog vojnog komiteta, koje je planirano u Kairu u prvoj polovini 2021. godine, a tokom kojeg bi bila razmatrana pitanja koja se odnose na dalje intenziviranje i unapređenje vojno-ekonomske i naučno-tehničke, vojno-vojne, vojnomedicinske i vojno-obrazovne saradnje Srbije i Egipta.

Tokom današnjeg susreta, ambasador Alguvejli uputio je poziv ministru Stefanoviću da zvanično poseti Egipat.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *