Sastanak Milosava Miličkovića i Bujara Osmani povodom otvaranja novog graničnog prelaza Miratovac – Lojane.

Sastanak Milosava Miličkovića, državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova i Bujara Osmani, potpredsednika Vlade Severne Makedonije, povodom otvaranja novog graničnog prelaza Miratovac – Lojane.

U okviru zvanične posete Republici Severnoj Makedoniji, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković, posetio je potpredsednika Vlade Republike Severne Makedonije Bujara Osmani. Tema sastanka bila je otvaranje novog graničnog prelaza Miratovac – Lojane, u cilju olakšavanja života lokalnog stanovništva, kao i olakšavanja protoka robe, kapitala, usluga i ljudi. – Na početku, želim da izrazim zadovoljstvo svakodnevnim unapredjenjem odnosa naše dve zemlje. Balkanski narodi upućeni su jedni na druge i samo zajedničkim radom, naš region može postati region mira i prosperiteta. U tom smislu veoma je važno uklanjanje prepreka slobodnom protoku robe, ljudi i kapitala u regionu. Upravo, u cilju unapređenja bilateralnih odnosa Republike Srbije i Republike Severne Makedonije, razgovarali smo na temu otvaranja novog graničnog prelaza Miratovac – Lojane – izjavio je Milosav Miličković,državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova, na sastanku u Skopju.

Tom prilikom, državni sekretar podsetio je i na dogovor koji su postigli predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Republike Severne Makedonije i Republike Albanije, o uspostavljanju takozvanog „malog Šengena“ , čiji je cilj da poveća privlačnost sve tri zemlje, za strane investicije. – Nedavno je, na inicijativu predsednika Vučića, postignut dogovor između tri zemlje, o „malom Šengenu“, koji će dovesti do značajnog povećanja broja turista. Zavaljujući tom dogovoru, uveren sam da ćemo za manje od dve godine, već videti pozitivan procentualni rast u našim zemljama, jer ćemo zajedno kreirati bolji poslovni ambijent – rekao je Miličković i objasnio da je otvaranje novog graničnog prelaza, upravo, u duhu „malog Šengena“. – Želimo da olakšamo kretanje građana, protok robe, kapitala, usluga i ljudi, ali i da, u isto vreme onemogućimo kretanje kriminalaca – napomenuo je Miličković.

INFO 24 / Instagram profil snsrakovica / Foto: mediagroup.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *