Saša Pavlov u emisiji “Gradske teme” o prednostima Pančeva

Gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov, gostovao je u večerašnjoj emisiji ,,Gradske Teme“. Gospodin Pavlov govorio je o napretku svog grada i o aktuelnim dešavanjima u njemu.

On se osvrnuo na proteklu 2019. godinu i značajne događaje u njoj.

„Konktetno u 2019. nikada nećemo da zaboravimo taj 12. jun, odnosno svečano otvaranje prve faze završetka radova jedne velike investicije, tj. Nemačke kompanije „CTF“, imali smo to zadovoljstvo da ugostimo i predsednika, koji je na svojevrstan način bio i domaćin investitorima koji su došli u Pančevo. Ono što je za nas posebno bitno jeste da će ova investicija na otvori 1500 novih radnih mesta. Mi smo takođe izdali građevinsku dozvolu za otvaranje druge i treće faze, odnosno proširenje pogona i razvoj istraživačkog centra.“

On dodaje da je ova investicija privukla još jednu veliku investiciju, a to je Nemačka kompanija ,,Brose“ kojoj je u ovoj godini izdata gradjevinska dozvola. To je nova investicija od 250 miliona evra i novih 1100 radnih mesta.

Gradonačelnik je takođe spomenuo veoma bitnu stavku za grad Pančevo, a to je da je nezaposlenost smanjena na 10 % do 2019., dok je broj pravnih lica i preduzetnika porastao. On je posebno istakao to da je u severnoj poslovnoj zoni svoje mesto našla i domaća privreda što je, kako kaže gradonačelnik, i bio cilj grada Pančeva, samo vezivanje domaće privrede za velike strane investitore.

Pančevo je jedan od retkih gradova u Srbiji koji zapravo beleži porast stanovništva, došlo je 12 000 novih stanovnika.

Nama to čini veliko zadovoljstvo, od 2016. do 2019. 12 hiljada novih ljudi je došlo, odnosno prijavilo svoje boravište u Pančevu. To je zaista ozboljan broj jer je to u odnosu na poslednji popis, rast populacije za nekih 10%- rekao je gradonačelnik Pavlov.

On je dodao kako se nekoliko desetina godina unazad ozbiljan novac ulaže u rekonstrukciju osnovnih i srednjih škola i da upravo prave analizu kako za kratko vreme mogu što više da se prošire kapaciteti za predškolske ustanove, zbog većeg interesovanja koje je prouzrokovao sam rast populacije.

„Imamo, ja mislim, najveće ulaganje u oblast kulture, jer je u toj oblasti naše ulaganje blizu 7 % budžeta koji iz godine u godinu raste.“ kaže Saša Pavlov.

Rekonstrukcija ulica u Pančevu je u toku, pa jedna od tema jeste infrastruktura, odnosno da li građani, čiji broj raste, imaju svu potrebnu infrastrukturu?

Nažalost, u poslednjih 20-30 godina, jako malo para je ulagano u infrastrukturu, mi smo počeli značajna izdvajanja kroz formiranja te severne poslovne zone, odnosno zbog realizacije prvog strateškog cilja, a to je privlačenje stranih direktnih investicija, a vodili smo računa da svaka od tih investicija ne bude samo isključivo za privređivanje u severnoj zoni, nego da svojom geografskom rasprostranjenosti bude od koristi i širem broju građana na tom geografskom području grada Pančeva. Tako da smo uradili jedan od infrastrukturno najzahtevnijih projekata u prethodne tri godine, a to je glavni kolektor fekalne kanalizacije, finansijski izuzetno zahtevan.

Gradonačelnik Pančeva osvrnuo se i na poljoprivredu i okolna sela, osim što je veoma zadovoljan tim poljem on se pohvalio činjenicom da Pančevo u svim naseljim mestima u svojoj okolini ima i finansira domove kulture, što bi trebalo da bude podstrek mladim ljudima da ostanu i napreduju u svojim mestima.

Emisija je emitovana na televiziji Studio B, Info 24 i KLIK TV, a ceo intervju možete pogledajte na našem YouTube kanalu:

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *