Šarčević nastavnicima: Ne preterujte sa zahtevima

Ðaci nisu preopterećeni programom učenja na daljinu koji ide na kanalima Javnog servisa, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević i poručio učiteljima i nastavnicima, koji su u komunikaciji sa svojim učenicima, da oni nađu meru i da „ne preteruju“ u zahtevima.

Ministar je uporedio redovan rad učenika petog razreda u školi sa radom ispred malog ekrana , te kaže da su petaci imali u proseku po pet časova dnevno, što znači da su provodili po četiri sata u školi, a da sada provode sat i po dnevno ispred TV-a.

„Samo te cifre kada uporedite vidite da to nije baš tako (da deca nisu preopterećena). Ako je nešto bilo prebrzo, mislim da svako može da ode na RTS planetu, polako da pregleda i uradi svoje. Nismo išli čas za časom, ostavili smo pet, šest minuta između časova“, rekao je ministar za Tanjug.

Šarčević je poručio nastavnicima, koji prate svoje učenike, da budu odmereni, da ne preteruju sa zahtevima i da zajedno sa pedagoško- psihološkom službom procene nivo opterećenosti učenika.

„Nemojte da preterujete sa zahtevima kod dece, da pokažete sada sve što niste radili ni u normalnim okolnostima. Nedeljna opterećenost učenika nije samo fond časova, već i broj metodskih jedinica koje se obrađuje“, rekao je Šarčević.

Dodaje da dobija pitanja od nastavnika da li mogu da ocenjuju očenike.

„Naravno da mogu da ocenjuju“, kaže ministar i dodao da su na „ispitu“ sada svi, da se vidi koliko nam je do znanja stalo.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Ž. Knežević

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *