Šapić: Svesrdna briga za porodice sa više dece

Grad Beograd učiniće sve da pomogne porodicama sa više dece. Osim jednokratne pomoći koja se deli jednom godišnje ovim porodicama, odlukom o besplatnim udžbenicima, vrtićima, ali i poklon-vaučerima, Grad će nastaviti da finansijski olakšava odrastanje njihove dece, rekao je gradonačelnik Aleksandar Šapić na tradicionalnoj svečanosti u Starom dvoru, organizovanoj povodom dodele rešenja za materijalnu pomoć roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca.

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas sa velikim brojem dece zahvaljujući onome što je Grad uradio za njihove porodice. Potrudićemo se da u budućnosti toga bude još više, jer oni rastu i potrebno im je dosta toga. Zato smo i doneli odluku o besplatnim udžbenicima i vrtićima, ali i o poklon-vaučerima koje delimo svoj beogradskoj deci – istakao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, dok je bio na mestu predsednika opštine Novi Beograd, najviše je voleo da provodi vreme sa decom i penzionerima jer je tu, kako je rekao, najbolja energija.

– Pokušaćemo da donesemo dodatne mere koje će, u ovim teškim vremenima, mladim bračnim parovima olakšati odluku o potomstvu. Nadamo se da vam i ova pomoć koja se daje svake godine u vidu jedne, dve ili tri prosečne plate, u zavisnosti od starosti deteta, dosta znači. Nove mere donećemo na predstojećoj sednici Skupštine grada u ponedeljak koje će, nadam se, pomoći u odrastanju dece. Potrudićemo se i da u predstojećem periodu donesemo dodatne mere i da zaista jednoj porodici pomognemo na sve moguće načine. Pre svega, da ova deca izrastu u dobre i poštene ljude koji će sutra umesto nas da rade u ovom gradu i da ga učine boljim mestom za život – rekao je gradonačelnik.

On je porodicama sa više dece čestitao novogodišnje i božićne praznike i poželeo zdravlja i ljubavi, dodavši da će Grad učiniti sve kako bi poboljšao bezbednost dece. Kako je rekao, rezultati odluka koje su donesene videće se u narednoj godini.

– „Beogradski beli” već sada obilaze parkove, dežuraju u blizini vrtića i dvorišta škola, i brinu o bezbednosti dece, kako bi roditelji bili sigurni – istakao je prvi čovek prestonice.

Miroljub Nestorović, otac trojki, zahvalio je gradonačelniku Šapiću na pažnji koju je posvetio porodicama sa više dece.

– Ova pomoć svima nama veoma znači jer na taj način Grad pokazuje da brine za nas i posvećuje nam pažnju. Takođe, zahvalio bih na ideji da vrtići od sledeće godine budu besplatni jer će se time roditeljima sa više dece značajno smanjiti udar na njihove budžete – rekao je Nestorović.

Osim gradonačelnika, rešenja za materijalnu pomoć roditeljima su uručile i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić i direktorka Gradskog centra za socijalni rad Silvia Alavanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *