Šapić sa meštanima obrenovačkog sela Trstenica koje je priključeno na vodovod

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić prisustvovao je danas puštanju u rad novoizgrađene vodovodne mreže u naselju Trstenica u Obrenovcu kojom je obuhvaćeno oko 300 domaćinstava.


Šapić je ovom prilikom istakao da će učiniti sve da se građani beogradskih opština podjednako tretiraju te dodao da je žalosno da u 2022. godini i dalje postoje mesta u kojima građani još uvek nemaju vodu.


– Trudimo se da smanjujemo broj naselja u kojima meštani imaju problem sa snabdevanjem i kako su me obavestili praktično će u ovom momentu bez vode ostati samo tri obrenovačka sela od ukupno 26, a nadam se da će vodovod i do njih uskoro doći – naglasio je gradonačelnik.


On je podsetio da je Grad u ovih par meseci ušao u proces preuzimanja i priključivanja na vodovod velikog broja domaćinstava duž leve obale Dunava.  


– Potrudićemo se, posebno u prigradskim opštinama, da obezbedimo da domaćinstva budu priključena na vodovod. U Barajevu nam je ostalo još selo Manić gde se radi projekat za vodu, a u toku je dovođenje vode u naseljima Zaklopača i Vinča u Grockoj – precizirao je gradonačelnik.

On je istakao da je problem snabdevanja vodom posebno izražen u opštini  Mladenovac i najavio da bi za mesec dana trebalo da bude potpisan ugovor za deonicu regionalnog vodovoda Makiš – Mladenovac čime će se ova opština povezati na beogradski vodovod.


 –   Na nama je da obezbedimo građanima elementarne uslove za život, a to su voda, i struja, što bi trebalo da imaju svi građani Beograda. Pokušaćemo da pomognemo priključivanje na vodovod bar privatnih kuća koje su u procesu ozakonjenja i da nađemo pravni osnov za donošenje takve odluke – rekao je prvi čovek prestonice.
On je posebno naglasio da ovim meštanima koji su danas došli znači kada im dođe neko iz Grada Beograda i kaže im da će se potruditi da im pomogne.

– Pokušaćemo da im pomognemo i povedemo računa o rešavanju njihovih problema ne samo kada je u pitanju priključak za vodu već i drugih stvari koje su im neophodne. Mislim da smo u ova tri meseca, koliko funkcioniše nova Gradska uprava, pokazali da nam je stalo do svih građana i da nije važno na teritoriji koje opštine žive. Odredili smo i značajna sredstva i biće veći budžet namenjen opštinama sledeće godine. Učestvovaćemo i dodatno u nekim projektima zato što stvarno mislim da moramo da tretiramo sve naše građane jednako, a posebno žitelje obodnih opština – istakao je gradonačelnik.


Događaju su prisustvovali gradski menadžer Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac Miloš Stanojević, v.d ditrektora JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Radomir Vujadin kao i meštani sela Trstenica u Obrenovcu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *