Šapić prisustvovao obeležavanju početka radova na izgradnji industrijskog parka u Dobanovcima

Gradonačelnik Aleksandar Šapić prisustvovao je danas obeležavanju početka radova na izgradnji industrijskog parka u Dobanovcima, čiji je investitor panevropska kompanija VGP. Kamen temeljac – kapsulu za izgradnju najvećeg logističko-trgovinskog parka u Srbiji i regionu, na površini većoj od milion kvadratnih metara, položili su predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i izvršni direktor ove kompanije Jan Van Git.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tom prilikom izjavio da će budući kapaciteti unaprediti sveukupne logističke i industrijske kapacitete naše zemlje i povećati konkurentnost Srbije u regionu, te dodatno privući investitore. Izrazio je očekivanje da ćemo i ove godine privući više od četiri milijarde stranih direktnih investicija.

– Očekujem da ćemo ove godine, bez obzira na to što je teška i uz mnogo turbulentnih događaja, biti šampioni u privlačenju stranih direktnih investicija i opet preći četiri milijarde. Verujem da će ovakvi logističko-industrijski i logističko-trgovinski centri imati poseban značaj – naveo je Vučić u obraćanju.

Istakao je da je za našu zemlju posebno važna opredeljenost VGP-a za razvoj zelenih tehnologija u svojim projektima, jer će i to doprineti održivoj i otpornoj ekonomiji. Zamolio je predstavnike belgijske kompanije da razmisle o dodatnim investicijama na jugu Srbije, na primer u Nišu i Leskovcu.

Direktor i vlasnik Jan Van Git poručio je da nisu zažalili što su u Srbiji, te da će nastaviti da ulažu jer Srbija pripada porodici EU. Direktor VGP-a za Srbiju Nenad Bjelogrlić precizirao je da će se park prostirati na 120 hektara zemljišta, koje je ta kompanija kupila, a generalni direktor „Deleze Srbija” Jan-Vilen Dokhejr je podsetio da se ova kompanija u Srbiji razvija već devet godina, te da uslužuje više od pola miliona ljudi.

Budući VGP Park Beograd nalazi se pored auto-puta M-70 i M-75, kao i beogradskog kružnog puta, u blizini Međunarodnog aerodroma „Nikola Tesla”, a samo 15 kilometara zapadno od centra grada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *