Šapić: Grad će uspostaviti efikasniji komunalni red

Komunalna milicija i inspekcijske službe moraju da reaguju pre nego što građani prijave problem, kako bi komunalni red u gradu bio na najvišem mogućem nivou, poručio je gradonacelnik Beograda Aleksandar Šapić, najavljujući da će u tu svrhu biti formirano novo telo koje će prvo detektovati problem i ubrzati njegovo rešavanje.

Šapić je, nakon sastanka sa komunalnim milicionarima i inspektorima Sekretarijata za inspekcijske poslove, rekao da će se broj komunalnih milicionara povećati ukoliko bude potrebe, te da će Komunalna milicija proširiti opseg delovanja, čime će unaprediti rad.

Novogodišnja rasveta neće biti upaljena kao do sada

Aleksandar Šapić izjavio je juče da novogodišnja rasveta neće biti upaljena kao svih ovih godina zbog štednje struje i da će se u narednom periodu doneti odluka kako će sve funkcionisati.

Na pitanje novinara da li možemo da očekujemo da Beograd ove godine neće imati novogodišnju rasvetu, Šapić je rekao da struja mora da se štedi na razne načine i da će novogodišnja rasveta svetleti mesec dana pred Novu godinu, a da od razvoja situacije zavisi u kojoj meri će biti upaljena.

Očekujem brz raskid ugovora sa Kentkartom

Gradonačelnik Beograda najavio je da će Grad raskinuti ugovor sa privatnom firmom “Kentkart”, koja ima pravo na deo od naplate karata u gradskom prevozu i dodao da očekuje da će se to relativno brzo rešiti.

Šapić je naveo i da će se otvoriti javno preduzeće koje će naplaćivati karte, te da će Grad snositi odgovornost za to.

Propusti u komunikaciji u pripremi ucionica za prvaka sa SMA

Nakon što Osnovna škola “Vojvoda Mišić” nije dobila odgovor nadležnih na zahtev da joj se omogući korišćenje praznih prostorija za učenika koji boluje od spinalne mišićne atrofije, Šapić je rekao da je bilo propusta u komunikaciji između škole i Grada, te naveo da je počeo da se priprema prostor za potrebe tog đaka prvaka, i izvinio se dečaku i njegovoj majci.

“Informacija koju imam je da je direktorka škole obavestila zamenika u Sekretarijatu za obrazovanje i dečiju zaštitu. Imali smo kadrovska menjanja i došlo je do “rupe” u komunikaciji. Informacija koju imam od moje zamenice Vesne Vidović je da je kontaktirana majka”, kazao je Šapić odgovarajući na pitanje novinara u MTS dvorani u vezi sa tim slučajem.

Završićemo gondolu ako to ne ugrožava Kalemegdan

Gradonačelnik Beograda rekao je juče da će Grad realizovati projekat izgradnje gondole ukoliko se utvrdi da on ne ugrožava kulturno-istorijsku baštinu Kalemegdana.

Šapić je podsetio da je projekat izgradnje gondole pokrenut 2018. godine i naveo da nije spoveden, jer treba da se utvrdi na sudu da li se njime ugrožava kulturno-istorijska baština Kalemegdana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *