Saopštenje za javnost, GO SNS Šabac

Poverenik Srpske napredne stranke za Šabac Boban Birmančević podneo je prigovor na propuštanje Gradske izborne komisije u Šapcu da raspiše ponovne izbore za odbornike Skupštine grada Šapca na 27 biračkih mesta.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac podseća da je Gradska izborna komisija po zakonu dužna da preduzme izbornu radnju, odnosno da raspiše ponovne izbore na biračkim mestima na kojima se glasanje ponavlja u skladu sa odlukom Upravnog suda.

Podsećamo, Gradska izborna komisija je dužna da nove izbore zakaže u roku od 7 dana od dana utvrđivanja nepravilnosti u izbornom postupku. S obzirom da to nije učinjeno, poverenik Srpske napredne stranke Boban Birmančević u prigovoru zahteva da to, u skladu sa zakonom bude učinjeno i da Gradska izborna komisija donese odluku o održavanju izbora na 27 biračkih mesta u zakonskom roku.

Nebojša Zelenović očigledno vrši opstrukciju izbornog procesa, jer je samo on mogao da svojoj Gradskoj izbornoj komisiji naredi da uprkos zakonu ne odredi datum ponavljanja izbora, kako bi odložio svoj konačni poraz i izborni debakl.

Činjenica da je Srpska napredna stranka dobila skoro 12 hiljada glasova više od Zelenovića jasno govori o tome da su Šapčani odlučili da grad na Savi ubuduće vode srpski naprednjaci. Narod je rekao šta misli o Zelenoviću, a njegovo odbijanje da prihvati izborni poraz neće promeniti volju naroda ni baciti senku na veličanstvenu pobedu Srpske napredne stranke.

GO SNS Šabac

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *