Saopštenje opštine Požega povodom uklanjanja klizališta

U želji da deci i mladima našeg grada omogući što više sadržaja za aktivno, a samim tim i zdravo provođenje slobodnog vremena, Opština Požega je poslednjih dana prošle godine na Trgu slobode postavila klizalište sa sintetičkim ledom. Iako je klizalište naišlo na veoma dobar prijem pre svega kod dece, ubrzo se pokazalo da kvalitet podloge nije omogućavao udobno klizanje pa je interesovanje za klizalište naglo opalo.

Iako su od isporučioca ovog klizališta u više navrata dolazila uveravanja da se radi o kvalitetnoj podlozi, kako se interesovanje i broj korisnika nije povećavao, Opština Požega je donela odluku da isporučiocu predloži sporazumni raskid ugovora o korišćenju klizališta. Sporazum je postignut pa je na osnovu toga danas klizalište i uklonjeno. Sporazumom je predviđeno i umanjenje ugovorene cene zakupa čime je zaštićen i javni interes.

Krajem prošle godine Opština Požega je osluškujući ideje građana odlučila da na Trgu Slobode postavi klizalište. Klizališta sa sintetičkim ledom su značajno jeftinija od klizališta sa pravim ledom. Kako je nabavka vršena ograničenim sredstvima preostalim od drugih nerealizovanih programskih aktivnosti i uz uveravanja ponuđača u kvalitet same podloge, ovaj tip klizališta je bio jedina prihvatljiva varijanta.

Saopštenje opštine Požega

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *