Sandra Božić: Budžet za 2021. biće razvojni i uvećan, a Dragan Đilas da brigu prepusti ozbiljnim političarima

Za utorak, 8. decembar,  zakazana je  sednica  Skupstine Srbije na kojoj će, izmedju ostalog, biti razmatran  i budžet za 2021. godinu. Sandra Božić, narodna poslanica, ekskluzivno za portal INFO 24 kaže da očekuje konstruktivnu raspravu, jer, kako naglašava, Srpska napredna stranka ima ozbiljne rezultate koje je ostvarila u prethodnom period, ali i u ovoj izazovnoj 2020. godini,  koja je na izmaku.

Predlog budžeta za 2021.godinu oslanja na dva stuba –  jedan je podizanje standarda građana, a drugi povećanje kapitalnih investicija i dostizanje projektovanog rasta od šest odsto, tvrdi Sandra Božić i dodaje da se, i pored krize sa kovidom, u budžetu nalazi predlog povećanja penzija od 5,9 odsto od 1. januara 2021.godine, kao i povećanje minimalne cene rada od 6,6 odsto i uz to smanjenje opterećenja na zarade.

“Za zdravstvene radnike od 1. januara 2021.godine plate će biti povećane za pet odsto, a za ostale 3,5 odsto, a zatim će od aprila biti dodatnog povećanja za još 1,5 odsto. Na taj način se, povećava  i tražnja za robom i uslugama, čime se podržava i nivo privredne aktivnosti i ostvaruje projektovana stopa rasta od šest odsto. A točak razvoja naše ekonomije snažno nastavlja u razvoj i ulaganje u infrastrukturu, privredu ali i podizanje životnog standarda naših gradjana. Kapitalne investicije u Predlogu budžeta za 2021.godinu iznose 330,6 milijardi dinara, što je 5,5 odsto budžeta. Na ovaj način,  pokazalo se, da što više država investira u javnu infrastrukturu i kapitalne investicije time se više ohrabruju i privatni investitori na ulaganje”, naglašava narodna poslanica Sandra Božić.

Ona dodaje da je u prvih deset meseci 2020.godine bilo je 1,9 milijardi evra stranih investicija, što je preko 60 odsto ukupnih investicija u ceo region Zapadnog Balkana, a da je budžet   usmeren na razvoj, autoputeve, mostove, puteve, nove bolnice i škole, zdravstvene centre. Naglašava da će  274 milijarde dinara biti odvoeni  za kapitalne projekte i da je povećanje budžeta  za 35 odsto.

“To je osnova za rast BDP. Svaki dinar koji uštedimo odlazice u investicije, sto će posledično dovesti do podizanja životnog standarda naših gradjana. I pored ekonomske krize imaćemo najmanji pad BDP, a najbolji rezultat ćemo imati i 2021. i u 2022. Izborili smo se sa kovidom kada je ekonomija u pitanju. A novootvorena bolnica u Batajnici, kao i ona koja će sa radom krenuti u Kruševcu, dokaz su da smo i na zdravstvenom polju odneli pobedu.

I ako je teško upotrebiti reč pobeda ako ste izgubili i makar jedan život, trudili smo se da prijem u bolnicu i neophodno lecenje dobiju svi naši gradjani koji su za to imali potrebu.Na taj način je broj smrtnih slučajeva ostao na najnižem u Evropi”, kaže Sandra Božić.

Za ovakve rezultate u borbi sa koronom dobili smo priznanja i pohvale čitave Evrope, kategorična je Božoć i dodaje da nije bilo ni španskog, ni italijanskog niti bilo kakvog drugog scenarija i da smo  pobedili  na srpski način, marljivošću, radom i trudom.

“Stopa nezaposlenosti nam je 7,3% i na istorijskom minimumu je. Dominantna smo ekonomija kada su strane investicije u pitanju, lokomotiva smo u regionu.  Držimo makroekonomsku stabilnost pod kontrolom. Promenila se percepcija naše zemlje, našli smo način da reagujemo na krizu, stabilan smo partner svima. Kreditni rejting se popeo na lesvicu više, a atraktivnost naše zemlje raste.

Naravno, uz stabilnost unutrašnje i spoljne politike, uz svo zalaganje našeg predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i njegovu iskrenu borbu za dalji razvoj naše zemlje, još snažnije i odlučnije krećemo u nove pobede i gradimo zajedno snažnu i ekonomski jaku zemlju za budućnost naše dece”, kaže za INFO 24 Sandra Božić.

Božić najoštrije osuđuje reagovanje Dragana Đilasa, povodom njegovih kritika na budžet.

“Nije Srbija političko igralište Dragana Đilasa na kojem će ovaj bandit svojim lopovskim navikama i produženim medijskim pipcima nastaviti da umnožava svoju tajkunsku imperiju!

Pa on kritikuje sve sto je moguće i nemoguce, ne obazirući se da zarad njegovih isfrustriranih potreba stradaju i interesi Srbije i njenih gradjana.

Sve sto Dragana Djilasa drzi podalje od tako željenih, javnih sredstava nađe se momentalno u kandžama njegove medijske mašinerije i par poltronskih marioneta koje sramotu nikada nisu spoznale.

Izmedju ponovne pljačke budžeta Republike Srbije i Dragana Djilasa stoji izborna volja gradjana Srbije.

Nepremostiva barijera za tajkunskog bandita. A građani su odavno rekli šta misle o siledžiji beskrupuloznog apetita i lopovskih navika!”, naglasila je narodna poslanica.

Dodaje da mračno Đilasovo doba u kojem je i život stao dok su se njegove sekunde naplaćivale, pamte građani, najduže onih 400.000, na čije su fabrike stavljeni katanci i koji su ostali bez kore hleba i budućnosti dok je tajkun basnoslovno umnožavao svoj kapital.

“Zajedno sa svojim satrapama imao je priliku da nam pokaže svu virtuoznost i umeće u politici, tu pokaznu vežbu kriminalnog udruženja gradjani su skupo platili, posebno građani Beograda!

Svaki atom, ali i svaki evro Dragan Đilas je uložio u svoju medijsku mašineriju kako bi istoriju ponovio i nastavio tamo gde ga je narod svojom voljom zaustavio. Svestan svoje apsolutne inferiornosti, političke nemoći ali i prezira naroda, svoj karakterni kukavičluk pokušava da prenese na javnost Srbije stvarajući atmosferu linča predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali i čitave njegove porodice.

Stavljajući svakodnevno metu na čelo Aleksandru Vučiću, Dragan Đilas od njega pravi legitimnu metu za odstrel držeći preko svojih autosovinistickih medija upravo svoj prst na obaraču!”, kaže Božić.

Ona naglašava da je čista  uvreda zdravog razuma i pomisao da je Đilas zabrinut za zdravlje građana, za bilo šta osim za opstanak svojih miliona, to je njegova jedina briga i dodaje:

“Eventualno, videli smo, zabrinutost postoji da mu se brat Gojko Đilas ne zagubi iza 35 vrata sumnjivo stečenih nekretnina. Umesto objašnjenja odakle hektari nekretnina , Srbija sluša glasnu tišinu Dragana Đilasa i nervozne uvrede i pretnje novinarima koji su do ovih saznanja došli.

A s obzirom da u njegovom slučaju cilj uvek opravdava sredstvo, egomanijakalni predator neće prezati, kako je javnosti i saopstio, ni da se obračuna sa svakim od novinara lično i ponaosob!

Čim se zagrebe po istini porekla kriminalnog tajkunskog bogatstva, kreće orkestrirano kukanje i plakanje Dragana Đilasa i servilnih mu i dobro plaćenih brisača suza!

Obraćanje lošeg glumca i nevešto napisana mu saopštenja, koje Đilas nije u stanju ni da izgovori, u unapred pripremljenom scenariju videli smo toliko puta. I definitivno u ulozi ubogog tajkuna i zabrinutig građanina  je najlošiji!”, kaže Sandra Božić.

Briga za dobrobit Srbije i njenih gradjana nije epizodna uloga, već konstantna i iskrena borba za njihove interese, stabilnost i sigurnost, a lažne napade patriotizma Dragan Đilas neka ostavi za one za čiji interes pokušava da destabilizuje Srbiju, naglašava  dalje Božić i dodaje:

“Pored sekunda, ovaj prodavac magle i kleptokrata ,još jednom je pokazao da mu je srž politika po sistemu, sto gore za Srbe i Srbiju to bolje za njega! U trenucima teškim i za Srbiju, ali i za svet u kojem se do poslednjeg atoma snage čitavo društvo bori protiv Korona virusa,  dok Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem podiže u najkraćim rokovima bolnice, grčevito brine o srpskoj ekonomiji kao i o životima građana, politički lešinar Đilas lažima i obmanama pokušava da opravda svoje, po svemu besmisleno, političko postojanje.

Odavno je trebalo da Dragan Đilas nauči da se poverenje gradjana dobija pametnim političkim potezima i poštenim radom, što on niti zna, niti ume”.

Sandra Božić kaže da budućnost naše zemlje, ekonomski rast, bezbednost i ugled, brigu o zdravlju i budućnosti naših građana, Dragan Đilas da ostavi ozbiljnim političarima na brigu, jer on je sramota sam po sebi.

Za INFO 24, Nada Dželebdžić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet