Sabor čovekoljublja Srbije: Nesebičnost i humanost među najvećim ljudskim vrlinama

„Nesebičnost i humanost su među najvećim ljudskim vrlinama, jer pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija, mi, kao društvo, činimo ovaj svet humanijim i svetlijim mestom za život“, istakla je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević otvarajući Sabor čovekoljublja Srbije.

Sabor čovekoljublja Srbije organizovali su po peti put Crveni krst Čukarica i opština Čukarica, a na njemu svoju delatnost predstavlja oko 30 ustanova socijalne zaštite, specijalne škole i humanitarne organizacije.

Prof. dr Kisić Tepavčević je naglasila da ne smemo da zatvaramo oči pred tuđim problemima i da nas želja da pomognemo drugima čini boljim ljudima. Ministarka Kisić Tepavčević je rekla da Sabor okuplja državne institucije, humanitarne organizacije, privrednike i pojedince koji svojim humanitarnim delovanjem pokazuju da moramo i da treba da se takmičimo u dobroti i želji da pomažemo jedni drugima.

Kisić Tepavčević je u okviru manifestacije dodelila nagrade „Čari čovekoljublja“ preduzeću „Henkel Srbija“, Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, FK Crvena Zvezda, emisiji „Ovo je Srbija“ Radio televizije Srbije i pojedincima Nataši Dunjić i posthumno Dragiši Murganiću, za iskazano čovekoljublje u prethodnoj godini.

Ministarka Kisić Tepavčević je zahvalila korisnicima Doma za smeštaj odraslih lica Kulina, koji su u okviru manifestacije izveli predstavu „Životni voz – priča o nama“, a Crvenom krstu Čukarica i opštini Čukarica što su i ove godine organizovali Sabor.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *