Ružić: Zasad nećemo zatvarati škole

Zasad nećemo zatvarati škole, rekao je ministar prosvete Branko Ružić i dodao da broj obolelih od kovida u Srbiji unosi nemir svima, ali da je najvažnije da se poštuju mere.

U intervjuu za nedeljno izdanje lista “Alo”, ministar prosvete je naglasio da škole trenutno nisu ozbiljnije mesto transmisije virusa, pa, dokle god je moguće da se održi redovna nastava i obezbedimo neometan rad, tako će se i činiti.

Na pitanje šta će biti sa zimskim raspustom, Ružić je rekao da je odgovorna odluka na Kriznom štabu i da će svakako biti doneta u najboljem interesu za sve.

Ružić je rekao da je nova funkcija za njega izazov, jer “ste u poziciji da lično date barem skroman doprinos u ministarstvu koje je najvažnije za jedno društvo, koje teži i približava se idealu da bude moderno”.

“Ministarstvo prosvete vodi računa o budućnosti, o narednih 30, 40, 50 godina našeg društva… Politika, politike, političari, sve to je promenjivo, ali prosveta, nauka i tehnološki razvoj jesu konstanta i kičma razvoja i očuvanja vrednosnog sistema svakog društva, pa i našeg”, rekao je Ružić.

On je rekao i da SPS sagledava svoju specifičnu težinu nakon 30 godina postojanja, ali takođe i građani kojim im pružaju podršku.

“Kada radimo dobro za Srbiju, stranka je uvek zadovoljna”, zaključio je Ružić i dodao da će izbor predsednika stranke Ivice Dačića za predsednika Skupštine svakako pojačati ulogu i značaj parlamentarnog života i u domaćem, ali i u spoljnopolitičkom ambijentu.

INFO 24 / RTV / Foto: RTV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet