Ružić: Saradnja Ministarstva prosvete i NIS-a usmerena na razvoj obrazovanja

Ministar prosvete u Vladi Republike Srbije Branko Ružić razgovarao je danas sa delegacijom Naftne industrije Srbije (NIS), koju je predvodio generalni direktor kompanije Kiril Tjurdenjev, i više od 50 nekadašnjih stipendista NIS-a, koji već grade karijere u okviru ove kompanije.

Na sastanku su predstavljeni rezultati dugogodišnjeg ulaganja NIS-a u mlade, obrazovanje i nauku u Srbiji, sumirana su zajednička dostignuća u okviru saradnje kompanije i Ministarstva prosvete i definisani dalji mogući pravci ulaganja.

Najviše reči bilo je o programu stipendiranja studenata koji NIS sprovodi u okviru korporativnog programa „Energija znanja“.

Ružić je istakao da Ministarstvo prosvete i NIS spaja isti cilj, a to je podrška talentovanim učenicima i studentima, kojom ih motivišu da budu još bolji i da ulažu u svoje znanje i profesionalni razvoj.

Ministar je izrazio zahvalnost NIS-u jer kao društveno odgovorna kompanija daje pozitivan primer i ukazuje na značaj kontinuirane saradnje obrazovanja i privrede, podržava talentovane učenike i studente, unapređuje uslove obrazovanja i pruža podršku obrazovnim ustanovama u Srbiji.

Tjurdenjev je istakao značaj dugogodišnje saradnje te kompanije i Ministarstva usmerene na podršku mladima i razvoj obrazovanja u Srbiji, naglasivši da je jedna od najznačajnijih aktivnosti programa „Energija znanja“ stipendiranje studenata jer kompanija na taj način obezbeđuje buduće stručnjake i ulaže u svoj dugoročni razvoj.

Program „Energija znanja“ NIS je pokrenuo 2012. godine. Do sada je stipendirano više od 130 studenata, od kojih je više od 60 već zaposleno u NIS-u.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *