Ružić otvorio jedinstveno upravno mesto u Šapcu

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić otvorio je danas u Šapcu Jedinstveno upravno mesto, na kome će građani moći brže i efikasnije da završe svoje poslove sa upravom.

Taj projekat Ministarstvo je podržalo sa sedam miliona dinara.

Cilj svega što radimo je budemo brži, efikasniji i bolji za naše građane- rekao je ministar.

Ružić je rekao da je za tri godine u fondu za Jedinstveno upravno mesto obezbeđeno 127 miliona dinara, kako bi pomogli lokalnim samoupravama da urede jedno mesto za pružanje usluga građanima.

Cilj je da građani ne obilaze različite institucije na različitim mestima i da na taj način troše svoje vreme i novac- rekao je ministar Ružić.

Dodao je i da će novo Jedinstveno upravno mesto olakšati rad zaposlenima, a građanima doneti veće zadovoljstvo u poslovima sa upravom.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pokrenulo je ovaj projekat 2018. godine, kada je sa 52 miliona dinara kao pilot projekat podržano osam lokalnih samouprava u otvaranju Jedinstvenog upravnog mesta. Podršku gradovima i opštinama u otvaranju JUM-a, nastavili smo i u 2019. godini, kada smo podržali još šest gradova i opština sa ukupno 45 miliona dinara, a u 2020. godini za taj projekat namenjeno je 30 miliona dinara.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *