Rumska šahovska zima

Jedan od najboljih rumskih šahista, Nenad Grubor, svečano je otvorio “Rumsku šahovsku zimu” u subotu, 24. decembra, u prostorijama škole šaha ŠK “Brile” u Atrijumu.

Svi prisutni igrači, deca i roditelji, uzivali su u novogodišnjem ambijentu škole šaha, počastili se divnim kolačima i imali priliku da nauče prvo od 20 pripremljenih šahovskih otvaranja, u cilju priprema za takmičenja učenika osnovnih škola iz predmeta ”šah” koje svake školske godine organizuju Ministarstvo prosvete Republike Srbije i Šahovski savez Srbije, a za koja je već ustaljeni kalendar: školsko u januaru, opštinsko u februaru, okruzno u martu i republičko u aprilu.

”Rumska šahovska zima” podrazumeva učenje i igranje šaha, u svim njegovim aspektima – igra, sport, nauka. didaktičko sredstvo, umetnost, kao i u svim njegovim tehnologijama – otvaranje, kombinacija, središnjica, završnica.


Nastava je besplatna za svu zainteresovanu decu, a trajaće celu zimu, svaki dan, osim nedelje i drzavnog praznika, od 12.00 časova.


Zavisno od predznanja, polaznici se raspodeljuju u 4 nastavne grupe:

1. Ulazak u ”svet šaha”

2. Ulazak u ”svet šahovskih takmičenja”

3. Igra sa belim figurama

4. Igra sa crnim figurama.

Na kraju svečanosti, MK Nenad Grubor je odigrao simultanku, na 10 tabli, protiv juniorske ekipe ŠK “Brile” i pobedio sa 8,0 : 2,0.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *