Rukavišnjikov radi park kod Marine Dorćol

Ruski vajar Aleksandar Rukavišnjikov biće zadužen za uređenje konceptualnog parka na prostoru Marine Dorćol koji će se nalaziti u blizini nekadašnje termoelektrane u koju će biti preseljen Muzej Nikole Tesle.

U parku će se nalaziti skulpture koje će Rukavišnjikov raditi zajedno sa mladim vajarima iz Srbije i drugih zemalja sveta, dogovoreno je danas u Moskvi na sastanku Rukavišnjikova i delegacije Beograda.

Rukavišnjikov je, inače, autor spomenika Stefanu Nemanji koji je postavljen na Savskom trgu u Beogradu.

Delegaciju Beograda, koja boravi u dvodnevnoj poseti ruskoj prestonici, predvodi zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Tokom posete ruskoj prestonici Vesić će se, zajedno sa ministrom za inovacije i tehnološki razvoj Nenadom Popovićem, sastati sa Olegom Rjazancevim, zamenikom ministra industrije i trgovine Ruske Federacije.

Sa Rjazancevim će, naveo je Vesić za Tanjug, razgovarati o postojećim investicijama ruskih kompanija u Beogradu i potencijalnim novim projektima, s posebnim naglaskom na projekat BG voza.

Delegacija Beograda će se tokom posete sastati sa ruskim vajarom Aleksandrom Rukavišnjikovim, autorom spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu.

U okviru posete prestonici Rusije, delegacija Beograda obići će moskovski metro, odnosno stanice Lužniki i Baltijskaja, kao i depo moskovskog metroa.

– Posetićemo Centar za upravljanje moskovskim metroom i gradskom železnicom. Posebno se radujem obilasku Inovativnog centra „Skolkovo”. Sastaćemo se sa predstavnicima kompanije „Sinara” koja je zainteresovana za investiranje u Beograd – istakao je Vesić

Domaćini su za delegaciju Beograda organizovali posetu čuvenom Boljšoj teatru.

Osim zamenika gradonačelnika, u delegaciji Beograda su pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, direktor JKP „Beogradski metro i voz” Stanko Kantar, gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, direktorka Muzeja grada Beograda Jelena Medaković, savetnik zamenika gradonačelnika Aleksandar Kemiveš i savetnica zamenice predsednika Skupštine Beograda Kristina Lukić.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *