Rezultati MUP-a: Smanjenje stope kriminala i rekordne zaplene narkotika

Predstavljajući rezultate rada policije u 2019. godini, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je da je ogroman rad doveo do smanjenja stope kriminala i rekordne zaplene narkotika.

„Posebno sam zadovoljan što u zonama škole ove godine nije stradalo nijedno dete tako da ćemo nastaviti sa merama koje su tome doprinele“, kaže Stefanović.

Takođe, ministar je odbacio optužbe na račun svog oca u vezi sa kompanijom Krušik i istakao da je predsedniku, Vladi, poslanicima i građanima odgovoran za svoj rad.

Zahvaljujući naporima predsednika Aleksandra Vučića, uslovi rada policije unapređeni su ove godine što se ogleda u povećanju plata u dva navrata i novoj opremi. Ove godine MUP-u je isporučeno preko 500 novih vozila, a više od polovine dato je Sektoru za vanredne situacije.

Ministar policije Nebojša Stefanović kaže da su isporučena i tri Erbasova helikoptera, da se na proleće očekuje i četvrti, kao isporuka transportnih helikoptera tipa Puma.

Ono što je obeležilo rad policije u ovoj godini je smanjenje krivičnih dela za čak 4000 u odnosu na isti period prethodne godine, kaže Stefanović, a srpska policija učestvovala je u devet međunarodnih akcija, u kojima je zaplenjena velika količina narkotika, na šta je, kaže, posebno ponosan.

Stefanović kaže da izmišljene afere na kojima je opozicija insistirala čitave godine nisu uticale na rad policije.

Ne vidim smisao u mom komentarisanju lažnih afera, fabrikovanja i izmišljanja, istakao je Stefanović i odbacio optužbe na račun svog oca u vezi sa kompanijom Krušik. Moje je da predstavim rezultate, kaže Stefanović, i na osnovu toga treba ceniti svakog od nas.

Što se tiče svega ostalog, o mom radu će suditi predsednik Srbije i predsednik SNS-a, Vlade Srbije i narodni poslanici, a pre svega građani Srbije, zaključuje Stefanović.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *