Rekonstrukcija ulica Karađorđeve i Miloša Obrenovića

Radovi na izgradnji komletne kišne kanalizacije u Ulici Heroja Jerkovića u Krčagovu završeni su pre desetak dana, u Miloša Obrenovića trebalo bi da budu privedeni kraju do kraja novembra, a u Karađorđevoj, deo posla biće realizovan naredne godine.

Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoja“, kaže da je rok za završetak posla u Karađorđevoj ulici bio10. novembra, međutim, zbog delimične izmene dela projekta, deo radova biće realizovan u narednoj godini.

Plan je da do kraja novembra bude završeno asfaltiranje u Miloša Obrenovića od Norveških interniraca, od „Lidl“-a, do vrha Dovarja. Rešetke su postavljene, ceo azbestni cevovod zamenjen i u dogovorima sa Putevima Srbije, odnosno, užičkim Putevima, trebalo bi da na tom delu bude skinut stari i postavljen novi asfalt u punom profilu. Danas je asfaltiran deo Karađorđeve, odnosno, 550 metara u gornjoj zoni. Ono što je ostalo da se uradi naredne godine, jeste asfaltiranje dela ove ulice, od vrha Dovarja pa u dužini od oko 700 metara. Radovi na postavljanju oko 60 priključaka vodovoda, jer se i ovde menjaju azbestne vodovodne cevi, kao i rešetke kišne kanalizacije, biće završeni na proleće kao i komletna rekonstrukcija Karađorđeve. Potrudićemo se da do početka zime ovu ulicu osposobimo za funkcionisanje saobraćaja i kretanja pešaka – ističe Maksimović i napominje da su izvođači radova, konzorcijum MPP „Jedinstvo“, „Domextra“ i „Stabil pro“ u dogovoru sa Gradom poslali zahtev investitoru za produženje roka za završetak radova u Karađorđevoj ulici do 30. aprila naredne godine.

Pre nekoliko dana počela je rekonstrukcija Zlatiborske ulice kojom je letos prošla trasa gasovoda. Sredstva za ove namene od oko 21,5 milion dinara Grad Užice dobio je od JP Putevi Srbije.

Planirano je rekonstrukcija oko 2,8 kilometara ove ulice, a do kraja novembra, ukoliko vremenske prilike budu dozvolile, biće asfaltirano 1,4 kilometara u širini 4,5 metara.

Sveobuhvatniju i detaljniju rekonstrukciju ove ulice imaćemo iduće godine – kaže Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“.

Zlatiborske Novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *