Rekonstruisana škola „Vladimir Rolović“ na Petlovom brdu

Osnovna škola „Vladimir Rolović“ u rakovičkom naselju Petlovo brdo je rekonstruisana, a u narednom perodu će biti priključena na gas, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

„Ovo je škola u koju skoro 50 godina ništa nije ulagano, osim nekih manjih ulaganja, krečenja“, rekao je Vesić novinarima i istakao da školu „Vladimir Rolović“, koju pohađa više od 700 učenika, sada izgleda kao nova. U kakvom je stanju bila pre rekonstrukcije najbolje pokazuje to što su imali toalete „čučavce“, rekao je Vesić i dodao da takvih škola ima još u Beogradu, ali da se gradska vlast trudi da ih uredi.

„Bilo je važno da se ova škola rekonstruiše, a za to je bilo potrebno da svi zajedno radimo – opština, Grad i Republika“, rekao je Vesić i dodao da je opština Rakovica uradila projekat, Grad odvojio novac za nove klupe i opremu, a Republika 72 miliona dinara, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, kako bi se škola rekonstruisala.

Rekao je se škola prostire na oko 7.000 kvadratnih metara od čega je obnovljeno 3.500 kvadrata i naveo da je urađen nov krov, nova fasada, zamenje sve vodovodne i kanalizacione instalacije, sređene učionice… Trenutno se, dodao je, završava parterno uređenje.

„Ovo govori koliko je važno da ulažemo u škole koje nikada nisu sređivane i sa kakvim se sve problemima, nažalost, suočavamo jer u Beogradu ima škola koje još uvek nisu uređene, ali to ćemo uraditi u narednom periodu“, rekao je Vesić.

Podsetio je i da su u toku radovi na rekonstrukciji vrtića koji se nalazi preko puta škole „Vladimir Rolović“.

„Građani Petlovog brda sada mogu da kažu da će im deca konačno ići u školu koja je po svim standardima, kako i treba da bude jer to jeste obaveza našeg društva“, rekao je Vesić.

Podsetio je da se škola nekada grejala na ugalj nakon čega je prešla na briket, a u narednom periodu će, najavio je, biti priključena na gas.

„To je jedna od mera protiv zagađenja koje smo usvojili kao Grad Beograd, u okviru koje ćemo izgraditi više od 250 kilometara gasne mreže, kako bi što više javnih objekata bilo priključeno na gas“, dodao je Vesić.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *