RAZREŠEN MINISTAR RADE BASTA

Ministar privrede Rade Basta razrešen je sa te funkcije na zahtev lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme i predsednika SPS Ivice Dačića.

U dopisu koji je Marković uputio Vladi Srbije i predsednici Vlade Ani Brnabić između ostalog se navodi da on više nije član stranke, kao ni ministar.

– Radetu Basti dat je rok da podnese ostavku na sve funkcije na koje ga je predložila Jedinstvena Srbija, što uključuje i funkciju ministra za privredu u Vladi Srbije. Podsećam da je na sednici Predsedništva Jedinstvene Srbije koja je održana 10. 4. 2023. godine u Jagodini jednoglasno doneta odluka o smeni Radeta Baste sa mesta potpredsednika stranke – navodi se u saopštenju.

– Razlog za smenu u stranci i zahtev za smenu u Vladi Srbije je sledeći: Izjave Radeta Baste da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji i da su svi ministri u Vladi Srbije treba da se pridruže protestima u Beogradu su dijametrajno suprotne programu Jedinstvene Srbije i državnoj i nacionalnoj politici koju sprovodi Vlada Republike Srbije – kaže se u dopisu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *