Razgovor sa narodom

Velika je razlika između onih koji pripadaju Srpskoj naprednoj stranci i onih koji žestoko napadaju našu stranku. Jedna od suštinskih razlika je što mi iz SNS na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem uvek čujemo glas naroda. Protivnici SNS su uglavnom oni koji slušaju neke druge glasove.

Na osnovu ličnih saznanja i razgovora sa našim funkcionerima, članstvom i građanima koji se obraćaju za pomoć ili savet ovo mogu da posvedočim.
Dok su razni oblici „žutih preduzeća“ pretvoreni u neke političke stranke ili pokrete ili tajkunske organizacije gledali isključivo lični interes, ogromna većina srpskih naprednjaka se posvetila narodu. Posvetila se tome da se čuje glas naroda.

Sećam se još dok smo bili opozicija, organizovali smo svakodnevne prijeme građana po mesnim i opštinskim odborima naše stranke. Organizovali smo i po retkim medijima gde smo imali prolaz da se čuje glas naroda. Pored nekoliko lokalnih televizijskih i radijskih stanica koje su imale emisije sa uključenjem građana uživo, imali smo na raspolaganju Fokus radio i još nekoliko televizijskih kablovskih stanica. Naravno, tu ne treba nikada zaboraviti i štampane medije poput nedeljnika „Pečat“ i dnevnog lista „Pravda“, gde smo mogli pročitati mišljenje tadašnje opozicije (mislim na opoziciju do 2012. godine).

Ali ono što je posebno na mene ostavljalo utisak kao tada novinara i voditelja je glas naroda. U emisijima koje smo vodili na Fokus radiju moje kolege Vladimir Đukanović, Ksenija Vučić i ja (emisije koje je vodio neko od nas troje su emitovane svaki dan) mogli smo da čujemo glas naroda. Slušali smo glas i omladine i penzionera i radničke klase i doktora nauka i poštovalaca i kritičara tadašnje vlasti. Narod je imao priliku da kaže svoje o čemu je god hteo. Kako na Fokusu tako i u prostorijama SNS-a.

Zašto o ovome sada pišem? Zato što je veliki deo naših funkcionera nastavio i dalje da sluša glas naroda.

Jako me raduje kada narod vidi i shvati da naši funkcioneri nisu nedodirljivi, već da su uvek dostupni i na usluzi građana. Ovim putem želim da pohvalim i rad i razgovore koje imaju stalno sa narodom da li u kancelarijama ili na terenu prilikom obilazaka Srbije, gradilišta, škola, penzionerskih domova, zdravstvenih i socijalnih ustanova, sela i gradova kako predsednik Srbije Aleksandar Vučić tako i članovi Vlade Srbije, naši narodni poslanici i odbornici, članovi Vlade Vojvodine i čelnici gradova i opština i drugih republičkih i lokalnih institucija.

To je ono što raduje.

Mi naprednjaci, čujemo glas naroda, pričamo sa građanima i na licu mesta se uveravamo koji su to istinski problemi naših komšija širom naše drage Srbije.

Mi ne slušamo glas tajkuna, kriminalaca, stranih agenata.

Mi slušamo narod.

I to je bilo, jeste i biće jedna od suštinskih razlika nas poštovalaca politike Aleksandra Vučića i SNS i koalicionih partnera i njih koji su protiv nas.

A što su protiv nas?

Verujte mi, da ni meni nekada nije jasno šta onima koji su u opoziciji smeta šta to mi naprednjaci radimo. Naravno mislim na onaj deo opozicije koji se, nadam se, želi dobro Srbiji i njenim građanima. Tu ne računam na one opozicionare koji su ogrezli u kriminalu i korupciji i koji hoće pošto poto da se vrate ili dođu na vlast samo da bi nastavili sa ostvarivanjem svojih ličnih interesa, poslovnih kombinacija i otimačinom od građana.

Zato savetujem svim mojim saborcima iz SNS da nastavimo i dalje sa još češćim razgovorima sa narodom!

INFO 24 / Uglješa Mrdić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *