RAZBACUJE SE VISOKIM PLATAMA Direktor EPS-a Miroslav Tomašević ženi dao direktorska primanja, a njenog brata unapredio

Direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Miroslav Tomašević nedavno je izazvao polemiku nakon što je doneo odluke koje su rezultirale sumnjom u pravičnost unutar kompanije. Prema poslednjim informacijama, Tomašević je supruzi dodelio direktorsku platu, a istovremeno unapređivao njenog brata.

Prema dostupnim izvorima, plate Tomaševićeve supruge i šure iznose oko 250.000 dinara, što je iznenađujuće visok iznos u odnosu na ostale zaposlene u EPS-u. Ova informacija izazvala je gnev i nezadovoljstvo ostalih radnika koji smatraju da je u ovom slučaju evidentan nepotizam.

Međutim, situacija u EPS-u se dodatno komplikuje dolaskom novog faktora. U EPS-u je zaposlen i Goran Petković, koji je dever Miroslava Tomaševića. Petković u kontinuitetu objavljuje informacije na društvenim mrežama koje objavljuje izvesni bagerista Perišić, koji predvodi grupu radnika i organizuje rudarsko telo i protestuje.

Petković je inače najavio i protest ispred Ministarstva, koji bi mogao dodatno da produbi sukob unutar EPS-a i da napravi još veće probleme kompaniji. Trenutno se razgovara o mogućim posledicama koje bi ove kontroverze mogle imati na radnu atmosferu i stabilnost kompanije.

Situacija u EPS-u je i dalje veoma tečna, a mnogi radnici i zainteresovane strane sa velikim interesovanjem prate razvoj događaja. Ostaje da se vidi kako će se ova situacija dalje razvijati i da li će biti preduzete odgovarajuće mere za otklanjanje kontroverzi oko raspodele plata i napredovanja unutar kompanije.

Nakon što je u javnost izašla informacija o privilegijama direktora EPS-a Miroslava Tomaševića, reakcije su se pojačale. Radnici i sindikati najoštrije su osudili ovakvo ponašanje, ističući da je nepotizam neprihvatljiv i da narušava poštenje unutar kompanije.

Ovakva situacija dovela je u pitanje kredibilitet menadžmenta EPS-a i postavila pitanje njihove sposobnosti da pošteno upravljaju kompanijom. Kritičari kažu da je potrebna hitna akcija kako bi se istražile optužbe za nepotizam i izrekle odgovarajuće sankcije, ako je potrebno.

Situacija u EPS-u je i dalje veoma napeta dok se ishod ove polemike očekuje. Mnogi se nadaju da će pravda biti zadovoljena i da će se preduzeti koraci da se slične situacije spreče u budućnosti. Radnici su odlučni u borbi za pravičnost i transparentnost u poslovanju kompanije, a menadžment mora da preuzme odgovornost i vrati poverenje radnika i javnosti.

U međuvremenu, očekuje se da će Ministarstvo energetike i rudarstva pokrenuti istragu o ovim navodima. Njihova uloga je da sprovedu objektivnu istragu i preduzmu odgovarajuće mere za razrešenje situacije i vraćanje poverenja radnika i javnosti u rad EPS-a. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *