RASPISAN TENDER ZA IZGRADNjU GARAŽE ISPOD “PINKIJA” U ZEMUNU

JKP „Parking servis” je raspisao tender za izgradnju podzemne garaže ispod platoa Sportskog centra „Pinki” u Zemunu, na površini od 5.407 kvadratnih metara, koji će imati jednu podzemnu etažu sa 150 parking mesta.

S obzirom na to da je Grad Beograda preuzeo upravljanje „Pinkijem”, moći ćemo da uložimo novac u rekonstrukciju ovog sportskog centra koji je jedan od najvažnijih u Beogradu, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Danas je tačno 17 godina otkako je Beograd poslednji put izgradio podzemnu garažu. Jasno vam je da za to vreme imamo mnogo više automobila na teritoriji grada. Svake godine registrujemo novih četiri hiljade automobila mesečno, što je na godišnjem nivou oko 50 hiljada automobila. Bez obzira u kom delu grada živite, sve više je automobila, a sve manje parking mesta. U situaciji smo da već imamo 1,7 automobila po porodici, što govori o potrebi da se grade javne garaže.

Garaža, za koju je danas objavljen tender, prva je u nizu, a u narednih nekoliko nedelja biće objavljen tender za izgradnju garaže u Skerlićevoj ulici. Time će se konačno rešiti dolazak turističkih autobusa do Hrama Svetog Save, dodaje Vesić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *