Raška: Besplatan vrtić za sve mališane i udžbenici za osnovce

Opština Raška je, prilikom izrade nacrta budžeta za 2022. godinu, uvažila predloge svojih srednjoškolaca, koji su imali priliku da javno kažu šta je to što im u njihovom gradu treba, kako bi im život bio bolji i lepši, kaže Ignjat Rakitić, predsednik opštine Raška za mrežu INFO 24.

Rakitić dodaje da opština Raška, kada je u pitanju novac,  može da se pohvali, jer se iz godine u godinu povećava lokalni budžet. Sve ovo je, dodaje prvi čovek Raške, zahvaljujući dobrom planiranju i domaćinskom ponašanju samog rukovodstva opštine, ali i dobrim idejama, novoizgrađenim  kvadratima i dobrim investicijama. Za sedam godina, koliko je na mestu predsednika, Rakitić naglašava da je budžet  više nego dupliran, i od 800 miliona, koliki je nakad bio, sada iznosi 1,75 milijardi dinara. Kže da će novca dovoljno biti, a pre svega od novih ulaganja i kapitalnih investicija.

„Kao neko ko je na čelu opštine Raška, uvek sam za to da se ulaže u nova radna mesta, nove fabrike, kao i u sve ono što donosi novac, kako bi posle toga imali i šta da trošimo.  A za ovu godinu najavio bih, i to će sigurno biti realizovano, a to je otkup stare fabrike u Boljevcu,  gde žemo do kraja godine zaposliti više od 400 radnika“, kaže Ignjat Rakitić, predsednik opštine Raška.

Dodaje da je u planu i izgradnja velike opštinske garaže na Kopaoniku, kao i završetak projektovanja dve gondole na teritoriji opštine Raška. I ove godine, kao i prethodne, sva deca iz Raške imaće besplatan boravak u vrtićima, a za sledeću školsku 2022./2023. godinu, svi osnovci imaće besplatne udžbenike.

„Sve će ovo platiti lokalni budžet. Naša opština brine o svim svojim građanima, pa i o onima najmlađim i njihovim roditeljima. Ovim merama želimo da im rasteretimo kućni budžet“, naglašava Rakitić.

Nada Dželebdžić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *