RAKOVICA SE PRIKLjUČILA KAMPANjI VAKCINACIJE MLADIH

Gradska opština Rakovica se priključila kampanji vakcinacije mladih koju su pokrenuli predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić. Danas je u domu zdravlja u Oplenačkoj ulici na Labudovom brdu organizovana vakcinacija mlađih odbornika Skupštine GO Rakovica.

Akciju vakcinacije mladih su posetili i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Aleksadar Stefoski, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković, i predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić. Svi oni su imali poruku mladima da budu odgovorni prema sebi i drugima, da se vakcinišu i na taj način pomognu da svi zajedno pobedimo virus Kovid 19.

Doktorka Jelena Radeč koja je ujedno odbornik Srpske napredne stranke u Skupštini GO Rakovica danas je takođe primila vakcinu i pozvala je mlade da učine isto.

„Cilj današnje kampanje jeste da pozovemo sve više građana Rakovice i Srbije da se vakcinišu jer će na taj način pre svega zaštititi sebe, a potom i svoje najbliže. Kao što verovatno znate najveći procenat vakcinisanih je u kategoriji od 65 do 75 godina što nam je zaista bio cilj, da zaštitimo tu stariju populaciju. Ja ću danas kao odbornik opštine Rakovica i kao zdravstveni radnik još jednom uputiti apel i pozvati sve mlade sugrađane i sve ostale koji se do sada nisu vakcinisali, da dođu i da se vakcinišu. Zahvalila bih se Opštini Rakovica koja je još u ponedeljak pokrenula kol-centar za mlade kao podršku kampanji, kao i Domu zdravlja Rakovica koja je od prvog dana imunizacije vakcnisala veliki broj ljudi“, rekla je doktorka Radeč.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković je rekao da je vakcinacija veoma bitna kako bi se zemlja vratila u normalu i kako bi se nastavio ekonomski rast Srbije.

„Srbija je zahvaljujući mudroj politici Aleksandra Vučića jedina zemlja na planeti koja je za svoje građane obezbedila četiri različite vakcine. Zahvaljujući tome mi smo jedni od lidera vakcinacije, ali sve ovo još uvek nije dovoljno da pobedimo virus. Neophodno je da se vakcinacija nastavi i da se u nju uključi veliki broj mladih. Korist vakcinacije će biti višestruka. Mladi će moći da se vrate na fakultete, moći će bez restrikcija da idu na koncerte, žurke, sportske priredbe, putovanja, bez straha da će ugroziti sebe ili nekog drugog. Sa druge strane i naša zemlja će se vratiti u normalu, stvoriće se ponovo uslovi za jak ekonomski rast koji više nikakav virus neće moći da uspori. Verujem da će mladi sugrađani pokazati zrelost i odgovornost, da će se vakcinisati i pomoći da zauvek pobedimo ovaj virus“, rekao je Miličković.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja doc. dr Aleksandar Stefoski pohvalio je punkt za vakcinaciju u domu zdravlja naLabudovom brdu.

„Moram da kažem da sam obišao, video, upoznao se sa ovim punktom na Labudovom brdu koji zaista ima u saradnji sa lokalnom samoupravom, izvanredne rezultate preko 25 % mladih do 30 godina je do sada vakcinisano, što je zaista pokazatelj da se vredno radi, da kampanja ima svog uspeha. Danas smo bili svedoci da su se i mladi odbornici opštine Rakovica vakcinisali, samim tim dali još jedan primer mladima koliko je bitno da se svi građani vakcinišu kako bi što pre došli do kolektivnog imuniteta, samim tim prevazišli kovid infekciju i vratili se normalnom životu“, rekao je između ostalo Stefoski. On je još jednom pozvao mlade da se što pre vakcinišu kako bismo se svi vratili normalnom životu.

„Videli ste da smo danas, autobus koji vrši vakcinaciju postavili u studentskom centru, obišli smo i taj punkt. Drago mi je da je i tamo sve veće interesovanje studentske populacije zato što su mladi shvatili koliko je značajno da prime vakcinu, jer samim tim štite sebe, svoje ukućane ,svoje najbliže i prijatelje sa kojima su svakodnevno u kontaktu“, naglasio je Stefoski.

Na kraju posete doktorima i medicinskom osoblju koje vrši vakcinaciju uručeni su voda, sokovi i drugo osveženje, uz zahvalnost za sve što su do sada učinili za građane Rakovice.

Gradska opština Rakovica je još u ponedeljak pokrenula poseban kol-centar koji kontaktira mlade ljude kojima se objašnjava gde sve u Rakovici mogu da se vakcinišu bez zakazivanja, dok odgovaraju i na druga pitanja i nedoumice koje imaju. Namera je da se radom na lokalu pomogne nacionalna kampanja vakcinacije mladih.

U ovoj kampanji Gradska opština Rakovica će koristiti prethodna iskustva, imajući u vidu da je jedna od pet najboljih opština u Srbiji kada je u pitanju vakcinacija građana. Do sada je u Rakovici vakcinisano više od polovine punoletnih sugrađana.

Od prvog dana vakcinacije Gradska opština Rakovica je oformila kol-centar, punkt za vakcinaciju, za starije i slabije pokretne građane obezbeđen je besplatan prevoz do mesta za vakcinaciju i nazad. Oformljeni su mobilni timovi koji su obilazili rubne delove opštine i sva romska naselja, gde su na licu mesta prijavljivali sve koji su zainteresovani za vakcinaciju. Svi građani Rakovice koji se do sada nisu vakcinisali imaju priliku da bez zakazivanja prime vakcinu na jednom od dva punkta, u domu zdravlja Labudovo brdo u Oplenačkoj 40, koji radi svakoga dana ili u domu zdravlju u ulici Edvarda Griga Resniku koji radi svakoga dana osim nedelje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *