Radovi u školama i vrtićima nisu stali

Vrednost aktivnih građevinskih radova na vrtićima i školama u Beogradu je oko 900 miliona dinara, i svi radovi teku po planu, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Gak je istakao da je najveća investicija u obrazovanju izgradnja škole u Leštanima, koja će biti otvorena u septembru.

Reč je o naselju koje je do prošle godine imalo školu sa najvećim brojem prvaka u Beogradu – rekao je Gak gostujući na Studiju B.

On je istakao da je po broju upisanih prvaka od prošle godine, školu „Nikola Tesla” u Vinči na prvom mestu zamenila škola „Pavle Savić” u Mirijevu, što je, kako je rekao, takođe naselje kojem je potrebna nova škola. Takođe, izrađuju se planovi i za izgradnju jedne škole na levoj obali Dunava, kao i u naselju „Veljko Vlahović”.

Za novu školu u Mirijevu u ovom trenutku rešavamo imovinske probleme, a kada formiramo parcelu, to će biti najvažniji korak za dalje – rekao je Gak i dodao da će u narednim godinama biti puno posla u ovom resoru.

Gak je istakao da konkurs za mesto u beogradskim vrtićima protiče bez problema, te je podsetio na to da se ove godine može konkurisati isključivo elektronskim putem – do 15. maja, a preliminarne liste primljene dece biće objavljene 8. juna.

Samo na konkursu imamo 12.700 slobodnih mesta, a povećali smo i kapacitete državnih vrtića, tako da će biti još mesta. Nastavljamo i saradnju sa privatnim vrtićima, tako da roditelji ne treba da brinu – rekao je Gak.

Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu očekuje da ove godine na listi čekanja više neće biti roditelja čija deca spadaju u prioritetne grupe za upis.

Premašili smo obuhvat dece u Beogradu od 73 odsto i to je veliki uspeh – naglasio je Gak.

On je istakao da je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu stavio na raspolaganje Ministarstvu zdravlja medicinske sestre koje rade na preventivi, kao i spremačice iz beogradskih vrtića koje su već angažovane u kliničkim centrima kao pomoć, dok su vozači predškolskih ustanova bili angažovani na razvoženju pomoći najstarijim građanima.

U ovom trenutku svi moramo da doprinesemo koliko možemo, a najvažnije je da budemo maksimalno disciplinovani i poštujemo savete lekara – zaključio je Gak.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *