Radovi na novoj zdravstvenoj stanici u Borči

Nova zdravstvena stanica u Borči biće najveća na teritoriji leve obale Dunava u kojoj će raditi oko 50 lekara, 10 stomatologa i 90 medicinskih sestara kako bi se odgovorilo na potrebe svih pacijenata, rekao gradonačelnik Radojičić.

Gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić obišao je jutros radove na izgradnji zdravstvene stanice u Borči od 7.000 metara kvadratnih, čija je vrednost radova 775 miliona dinara.

On je istakao da dinamika radova teče prema utvrđenim rokovima.

Važno je da kontrolišemo radove i da budu urađeni u datim rokovima na kvalitetan način. Plan je da objekat bude završen za 330 dana. Radovi se trenutno izvode u nivou temelja i vrlo brzo će se preći u sledeću fazu iznad zemlje. Uverio sam se da radnici marljivo rade i danas po kišnom vremenu – ukazao je Radojičić.

On je najavio dalja ulaganja u zdravstveni sistem prestonice.

– Radi se zdravstvena stanica u Ugrinovcima, dok smo prošle godine završili Porodilište u Lazarevcu, a nedavno je završen i deo Doma zdravlja u Obrenovcu. Ove godine je u planu izgradnja i nove zgrade Hitne pomoći. Reč je o izuzetno važnoj službi koja posle više decenija mora da se unapredi. Takođe, trenutno se radi izgradnja i rekonstrukcija Infektivne klinike, novog kliničkog centra, izgradnja „Dedinja 2”, a plan je da do kraja godine počne izgradnja i „Tiršove 2” – najavio je gradonačelnik.

Radojičić je podsetio da se trenutno izvodi više važnih projekata za grad Beograd.

– S jedne strane, veliki investiocioni projekti se sprovode po celom Beogradu, ali je važno raditi i projekte koji se tiču zdravlja ljudi, kako bi uslovi za lečenje u svim delovima prestonice bili podjednaki. Na taj način ćemo olakšati funkcionisanje zdravstvenog sistema, jer građani neće morati da gravitiraju ka velikim centrima. Meni je izuzetno važno da se Beograd razvija u pravcu zdravog i zelenog grada, koji u centru pažnje ima decu, i to su osnovni pravci kojim želimo da idemo – ukazao je Radojičić.

U zdravstvenoj stanici u Borči radiće oko 50 lekara opšte prakse i drugih specijalista, oko 10 stomatologa i 90 medicinskih sestara, kao i prateći medicinski i nemedicinski kadar. Novoizgađni objekat biće urađen prema standardima energetske efikasnosti.

INFO 24 / Foto: FB проф. др Зоран Радојичић

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *