Radojičić: Više od 300 besplatnih programa „Beogradske zime”

Sam kraj rekordne turističke sezone u Beogradu krunišemo sa preko 300 dešavanja u okviru manifestacije „Beogradska zima”, najavio je gradonačelnik Beograda, prof. dr Zoran Radojičić. 

On je podsetio da je otvoren Trg bajki, Trg otvorenog srca, festival u parku Vojvode Vuka, a sledeće nedelje biće otvoreno i klizalište na Trgu republike. Kako je naveo,  u toku su pripreme kako bi se, po prvi put na rekonstruisanom Trgu Republike, najveće otvoreno klizalište ove godine otvorilo 20. decembra.

U izuzetno bogatom i potpuno besplatnom programu Beograđani i gosti prestonice mogu da uživaju kako u centralnim gradskim, ali i u svim prigradskim opštinama. Posebno smo mislili na najmlađu publiku, za koju smo pripremili raznovrsne sadržaje, od zabavnih predstava i koncerata, do korisnih i interaktivnih radionica – rekao je Radojičić.

On je naveo da organizacijom ovih događaja, gradske vlasti Beograda pokazuju da misle na svoje građane omogućavajući im da uživaju u prazničnoj atmosferi, bez obzira na uzrast, interesovanja i materijalni status.

Ujedno, nastavljamo da privlačimo sve veći broj turista. kroz razne promotivne aktivnosti, ali pre svega divne utiske dosadašnjih posetilaca, Beograd postaje sve češća tema kao atraktivna destinacija u prestižnim stranim medijima ali pozitivnim komentarima zadovoljnih gostiju. Rezultati su konkretni – u prvih deset meseci ove godine, imali smo više od 890.000 stranih turista. Ukoliko računamo i posetioce iz same Srbije, to je preko milion gostiju u našem gradu. U odnosu na isti period prošle godine, govorimo o porastu broja turista od skoro sedam odsto, što pokazuje da Beograd nastavlja da obara rekorde po posećenosti. Prateći taj trend, a imajući u vidu i pomenutu aktraktivnu ponudu za praznike, do kraja 2019. očekujemo čak 10 odsto više turista nego prošle godine – rekao je  Radojičić i dodao  da se pored dočeka 2020. u Beogradu posebno raduje Ulici otvorenog srca.

Prvog dana 2019. kroz Ulicu otvorenog srca prošetalo je oko 40 hiljada ljudi, a ove godine se nadamo još većem broju posetilaca. Konačno, očekujemo u prestonici i blizu 150 hiljada turista tokom novogodišnjih praznika kao i zaradu grada od preko 3,5 milijarde dinara  – zaključio je gradonačelnik.

INFO 24 / Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *