Radojičić uručio po 300.000 dinara za prvorođene bebe u 2020. godini

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je prvorođene bebe u 2020. godini u KBC „Zvezdara”, GAK „Višegradska” i KBC „Dragiša Mišović” i njihovim majkama uručio novčane vaučere. 

On je istakao da je jedna od najlepših dužnosti gradonačelnika upravo obilazak prvorođene bebe, prvog dana nove godine i uručivanje donacije od 300.000 dinara.

Noćas u 00:01 rođene su tri bebe, devojčica u porodilištu na Zvezdari, a dva dečaka u GAK „Višegradska” i KBC „Dragiša Mišović”. Nama je važno da kao i prethodnih godina imamo što je moguće više beba u ovoj godini. U 2018. godini rođeno je više od 19.600 beba, a kada je u 2019. godini pravljen presek, taj broj je bio nešto veći nego tada, što znači da populaciona politika Vlade Srbije daje rezultate – rekao je Radojičić.

On je podsetio da je Grad Beograd u prethodnoj godini osim finansijske pomoći za bliznačku trudnoću i četvrti pokušaj vantelasne oplodnje, u 2020. godini uveo novinu da sa po 10.000 dinara pomogne porodicama za drugorođeno dete.

Grad Beograd će i dalje voditi računa o deci, a moja vizija Beograda jeste da se razvija u pravcu zdravijeg grada i prilagođenijeg razvoju i obrazovanju dece. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati još bolje rezultate, s obzirom na to da ako želimo svetliju budućnost neophodno je da imamo više beba, ali i da mladi ljudi žele da ostanu u Srbiji – zaključio je Radojičić.

U porodilištu na Zvezdari majka Slađana Lazarević rodila je treće dete, devojčicu za koju još nije odlučeno ime, u GAK „Višegradska” Marina Marković takođe je rodila treće dete, dečaka za kojeg će ime izabrati stariji brat, a Ireni Milosavljević je dečak Mateja prvo dete.

Događaju je prisustvovala gradska sekretarka za zdravstvo Vera Dražić.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *