Radojičić poželeo dobrodošlicu ambasadoru Godfriju

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić razgovarao je u zgradi Starog dvora sa novoimenovanim ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entonijem Godfrijem i poželeo mu dobrodošlicu u Beograd.

Beograd ceni podršku koju SAD pružaju evropskom putu Srbije, izjavio je gradonačelnik u razgovoru sa američkim ambasadorom.

Radojičić je istakao da odnose dve zemlje karakterišu međusobno uvažavanje i poštovanje, kao i želja za unapređenjem saradnje, te da Beograd ceni podršku koju SAD pružaju evropskom putu Srbije.

Radojičić je rekao da je sa ambasadorom SAD razgovarao o mnogim stvarima na kojima bi zajedno, kroz partnersku saradnju, mogli da doprinesu boljitku grada i njegovih građana.

„Pričali smo o ekonomskoj saradnji koja postoji između Grada i američkih kompanija, a složili smo se da postoji puno prostora za unapređenje saradnje“, istakao je Radojičić.

Takođe, kako je dodao, od značaja su i ekološke teme gde bi u sadejstvu sa američkim kompanijama mogla biti pronađena rešenja koja bi podigla kvalitet stanovnika glavnog grada.

Kulturno-umetnička, naučna, kao i sportska sfera, oblasti su koje, kako je napomenuo, zbližavaju dva naroda i dve zemlje.

„Drago mi je da je ambasador Godfri, kako je i rekao, već osetio beogradski šarm i gostoprimstvo i nadam se da će u narednim mesecima i godinama Beograd još više zavoleti“, zaključio je gradonačelnik Beograda.

Ambasador Entoni Godfri zahvalio se gradonačelniku Radojičiću i svim građanima Beograda na činjenici da se u svom novom domu, u Beogradu, oseća kao kod kuće.

„Beograd je zaista svetski grad koji obnavlja svoj zasluženi ugled međunarodne prestonice kulture. Oduševljeni smo što se sada možemo nazvati Beograđanima“, rekao je Godfri.

Godfri je izrazio uverenje da će sa potrebnim reformama i regionalnom stabilnošću Beograd izrasti u poslovno i investiciono čvorište na raskršću evropskih puteva.

Takođe, izrazio je zahvalnost gradskoj vlasti i Skupštini Beograda što je usvojila planove kako bi se odala počast američkom predsedniku Vudrou Vilsonu.

„Hvala vam što čuvate sećanje na ovo ponosno poglavlje srpsko-američkih odnosa“, zaključio je ambasador Godfri.

INFO 24 / Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *