Radojičić: Nisam zadovoljan dinamikom radova

Nisam zadovoljan dinamikom radova u centralnim gradskim ulicama, bez obzira na to što na dnevnom nivou vodimo razgovore i vršimo kontrole, kaže gradonačelnik Beograda.

„Nisam zadovoljan dinamikom radova u centralnim gradskim ulicama, bez obzira na to što na dnevnom nivou vodimo razgovore i vršimo kontrole. Danas sam pokušao da izvršim pritisak da se ubrzaju radovi, kako bi ovaj deo Beograda bolje funkcionisao”, rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić nakon sastanka sa predstavnicima izvođača radova i nadzora, kao i nadležnim sekretarijatom.

Gradonačelnik je nakon sastanka izrazio nezadovoljstvo dinamikom radova jer su probijeni rokovi za završetak rekonstrukcije na potezu Ulice 27. marta, bez obzira na to što se na dnevnoj bazi vrše kontrole i obavljaju razgovori s nadležnima.

U odnosu na početak intenzivne kontrole i pažnje posvećene ovom projektu, kada smo imali 5.500 nepopločenih kvadratnih metara, u ovom trenutku preostalo je da se poploča još 1.500 kvadrata. Zato sam i danas pokušao da izvršim pritisak na izvođače radova, kako bi ubrzali radove i doveli u funkciju taj deo Beograda. Neophodno je da se kaznena politika za nepoštovanje rokova preciznije definiše i da za neke naredne projekte insistiramo na tome da se ovakve stvari više ne ponavljaju – rekao je Radojičić.

On je naglasio da svi, a posebno stanari ove ulice, zaslužuju da u narednom periodu imaju manje problema koji se odnose na radove, a što će im omogućiti i lakše funkcionisanje i kretanje.

Gradonačelnik je rekao da ne može da obeća rokove za završetak radova.

Mogu samo da obećam da ćemo na dnevnoj bazi razgovarati sa izvođačima, kontrolisati ih i pokušati da maksimalno ubrzamo radove – zaključio je gradonačelnik.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *