Radojičić i ambasadorka UK MakLeod o ekologiji

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić ugostio je danas u Starom dvoru ambasadorku Ujedinjenog Kraljevstva Šan MakLeod, sa kojom je razgovarao o mogućnostima za bilateralnu saradnju u oblasti ekologije.

Gradonačelnik je ambasadorki poželeo dobrodošlicu i uspešan mandat u Beogradu. S obzirom na to da se sledeće godine u Glazgovu održava Konferencija Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama, ambasadorka Makleod se interesovala za stanje zaštite životne sredine u Beogradu, a gradonačelnik ju je uputio u aktuelne projekte i planove.

–Kandidatura Beograda za Zelenu prestonicu Evrope je prihvaćena i već sledeće godine imaćemo niz aktivnosti posvećenih zaštiti životne sredine. Neki od najznačajnijih projekata u ovoj oblasti na kojima radimo su sanacija deponije Vinča, izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Veliko selo, izgradnja metroa, nabavka novih autobusa i širenje pešačkih i biciklističkih staza – istakao je gradonačelnik.

Zvaničnici su se saglasili da je London dobar uzor za Beograd, zbog brojnih kampanja koje vodi u cilju zdravijeg života za sve građane.

Baš kao i u Londonu, i u Beogradu pokrećemo mnoge projekte koji za cilj imaju bolji kvalitet vazduha, više drveća, zdraviju životnu sredinu. Jedan od njih je i izazov „Drvo za Beograd”, koji sam pokrenuo sa ciljem da kompanije i međunarodne organizacije posade što više stabala, kako bismo što pre ostvarili cilj da 25 odsto Beograda bude pod zelenilom do 2025. godine – rekao je Radojičić.

Ambasadorka MakLeod je istakla spremnost da doprinese unapređenju kvaliteta životne sredine u Beogradu, kroz nove projekte u ovoj oblasti, te su se zvaničnici saglasili da će intenzivirati saradnju.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *