Radojičić: Dve umetničke zbirke i jedan stan, poklon Beogradu

Grad Beograd bogatiji je za dve vredne umetničke zbirke i jednu nepokretnost, koje je dobio na poklon, istakao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

Marko Bogdanović, sin našeg poznatog vajara Koste Bogdanovića, poklonio je Gradu Beogradu 35 umetničkih dela svoga oca, a umetnica Milena Jeftić Ničeva Kostić dvosoban stan u centru Beograda, sa idejom da ga koriste umetnici koji budu dolazili u naš grad kao gosti. Ova vajarska dela i stan biće dodeljeni Kući legata na staranje. Slikar Miloš Šobajić poklonio je Beogradu 20 svojih slika, koje će se nalaziti u Muzeju grada Beograda – rekao je gradonačelnik i zahvalio na tome.

On je objasnio da su darodavaci imali želju da se Grad Beograd stara o njihovim umetničkim delima i imovini, kao i da budu dostupni svim Beograđanima i njihovim gostima, što posebno ceni.

Umetnici često ističu da oni ne rade da bi dela sačuvali za sebe, već iz želje da stvaraju za druge. Danas vidimo da i u Beogradu imamo velikodušne ljude i velike stvaraoce koji ovako razmišljaju. Zahvaljujem im još jednom u ime Grada Beograda. Dali su dobar primer mladim generacijama koje žive i stvaraju u našoj prestonici – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

INFO 24 / Foto: Beoinfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *