Radojičić: Budžet za obrazovanje i dečju zaštitu za 2020. istorijski veliki

Ulaganje u obrazovanje je jedan od prioriteta Grada Beograda. Želimo da đacima i svim zaposlenima u školi obezbedimo što bolje uslove za učenje, da im boravak u školi bude što prijatniji. Zbog toga smo za 2020. opredelili skoro 25 milijardi dinara za obrazovanje i dečju zaštitu, što je najviše do sada – rekao je gradonačelnik Zoran Radojičić.

Obraćajući se na svečanosti povodom 160 godina od početka rada Treće beogradske gimnazije. on je ukazao na veliki značaj ove prosvetne ustanove za  Beograd.  Radojičić je dodao da je tradicija važna i da mora da se neguje.

Ono što mi imamo je ogromno bogatstvo koje moramo da negujemo. Grad Beograd je posebno ponosan na ovu insitituciju, jer iza 160 godina stoje mnoga značajna imena iz naše istorije, poput Mome Kapora, Danila Bate Stojkovića, Miće Popovića i Borislava Pekića. Takođe iza katedre su stajala velika imena kao što su Stevan Sremac, Sima Matavulj, profesor Kosta Vujić, Ljubomir Nenadović i vojvoda Živojin Mišić – naveo je gradonačelnik.

On je istakao da treba pomenuti i divnu decu koja idu u ovu školu, da su ona naša budućnost i na koju je posebno ponosan.

Verujem da će ta deca biti novi naučnici, doktori i novi ponos Beograda i Srbije. Pokazalo se da su učenici Treće beogradske gimnazije po pravilu postajali veliki ljudi i ugledni građani našeg društva. Takođe veliki respekt imamo i prema nastavnicima ove gimnazije, koji rade ovaj divan i odgovoran posao, i koji ne može da se plati novcem – ukazao je Radojičić.

Na događaju su se obratili ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i direktorka škole Olga Čokaš, a prisustvovali su sekretar za obrazovanje Grada Beograda Slavko Gak i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *