Radno vreme zanatskih, trgovinskih i ugostiteljskih objekata za Božić

Privredni subjekti koji obavljaju zanatsku, trgovinsku i ugostiteljsku delatnost na teritoriji Beograda, na Božić će raditi po odredbama Odluke o radnom vremenu za vreme praznika, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

Dežurni prodajni objekti sutra na Božić mogu biti zatvoreni, a danas na Badnji dan, hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i drugi moraju da rade najmanje do 18 sati. Nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambenog asortimana, kao i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni na Božić.

Benzinske stanice na državnim putevima prvog i drugog reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Raspored, početak i završetak radnog vremena mora da bude istaknut na vidnom mestu, a u dane praznika svi trgovinski i zanatski objekti mogu biti otvoreni i mogu da rade duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

Iz Sekretarijata za privredu podsećaju da ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se nalaze u stambenim zgradama, za praznik mogu raditi, emitovati muziku ili priređivati muzički program 24 sata. Ugostiteljskim objektim za pružanje usluge ishrane i pića koji se nalaze u Skadarskoj ulici ili koji imaju ulaz iz Skadarske ulice i kojima je registrovano sedište, odnosno ogranak u Skadarskoj ulici, utvrđeno je maksimalno radno vreme, i to tako što mogu raditi svakog dana, kao i za vreme praznika 24 sata, kada mogu emitovati samo akustičnu muziku. Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se ne nalaze u stambenim zgradama, mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena od 24 sata.

Maloprodajni trgovinski objekti Delhaize Serbia d.o.o. BEOGRAD neće raditi na području Beograda 7. januara.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *