Rad Kovid ambulante na Novom naselju

“Iako smo očekivali da se situacija poboljšava, iz dana u dan iz stagnacije idemo u pogoršanje. Od 209 pozitivnih u Vojvodini, juče je 65 pozitivnih u Novom Sadu. U Kovid ambulanti pregleda se od 200 do 400 ljudi. Za vreme praznika prosečan broj bio je 350 pregleda za dnevnu smenu”, kaže za RTV lekarka Doma zdravlja Novi Sad Tanja Stojković.

“U poslednje vreme imamo više mlađih pacijenata koji su društveno aktivniji ili su bili na skijanjima i zarazili porodice te se intenzivnije pregledaju oni i njihove porodice. Svi smo mi željni i odmora i druženja i ljudi i prijatelja, ali još uvek nije vreme za masovna okupljanja”, napominje Stojković.

“Teško je vreme za zdravstvene radnike. Nikako da se smiri situacija. Masovna vakcinacija donosi neku nadu da će biti bolje, ali za sada su i dalje brojke visoke i nisu za ponos u ovom gradu. U dnevnoj smeni radi pet lekara , a u noćnoj smeni tri ekipe i čekanja su minimalna oko 30 minuta “, kaže Stojković i dodaje da svi koji se jave budu pregledani.

INFO 24 / RTV / Foto: RTV / Raša Šijačić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *