Putni prelaz ne radi zbog krađe i uništavanja uređaja

Putni prelaz Voganj, između železničkih stanica Ruma i Sremska Mitrovica, nije u funkciji od nedelje uveče, jer su nepoznati počinioci obili prostorije u kojima su smešteni signalno-sigurnosni i telekomunikacioni uredjaji i ukrali deo opreme.

Tom prilikom, napravili su kratak spoj i izazvali požar, u kojem je uništen napojni uređaj u stanici Voganj – saopšteno je iz predzueća „Infrastrukture železnice Srbije“.

Jutros rano u stanici Voganj obijene su i sve prostorije u telekomunikacionoj zgradi.

Tim neredima nije samo naneta materijalna šteta „Infrastrukturi železnice Srbije“, već postoji opasnost i od ugrožavanja bezbednosti saobraćaja u Vognju, između Rume i Sremske Mitrovice – ističu u preduzeću.

Šteta koja je „Infrastrukturi železnice Srbije“ naneta u ovim krađama i požaru je velika i stručne službe još uvek rade na utvrđivanju njenog stepena, a nakon toga, u narednim danima, očekuje se početak radova na sanaciji posledica požara.

Putni prelaz u Vognju zbog svega ovoga nije u funkciji, a da bi ponovo počeo da radi neophodno je da se najpre popravi napojni uređaj u stanici Voganj.

– Svi vozovi pre ovog putnog prelaza se zaustavljaju i nastavljaju vožnju preko putnog prelaza tek kada se uvere da ne postoji mogućnost da se dogodi vanredni događaj – navodi se u saopštenju.

INFO 24 / Blic / Foto: Siniša Pašalić/Ras Srbija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *