PS: Aleksić da objasni svoj i Jeremićev kriminal

Pokret socijalista poručuje da Jeremićev i Đilasov potrčko Miroslav Aleksić uporno i bezuspešno pokušava da Aleksandra Vulina uvuče u nešto što je svojstveno samo njemu i njegovim šefovima.

U Pokretu socijalista nema zaštićenih, a odbor PS u Trsteniku odavno je raspušten. Ako je neko počinio krivično delo, mora biti najstrožije kažnjen od strane organa, i to važi za sve, osim za Aleksića koji je nameštao poslove svojoj ženi i tastu na štetu građana Trstenika. Da li će Aleksić ikada odgovarati za svoje lopovluke?

Miroslav Aleksić i nekadašnji predsednik opštine Trstenik, poznat je po nameštanju poslova prijateljima i familiji preko leđa građana.

Dok je bio na čelu Trstenika, Aleksić je svom prijatelju Predragu Stevanoviću, velikom poreskom dužniku omogućio da ima monopol prilikom uvođenja gasifikacije, obzirom da je Stevanović, baš čudno, već imao celokupnu izgrađenu gasovodnu mrežu, naravno bez dozvole.

Za potrebe uvođenja gasifikacije opština Trstenik se zadužila kod banaka za 100 miliona dinara na ime kupovine četiri kontejnerske gasne centrale i 12 kondenzovanih gasnih blokova.

Aleksić je toliko zadužio opštinu zbog uvođenja gasifikacije, da građani Trstenika i danas osećsju posledice tog posla.

Aleksić je oštetio i državnu kasu kada je najpre osnovao porodični fond, odnosno nevladinu organizaciju Fond za unapređenje resursa građana sa ženom i tastom, a potom tasta isključio iz fonda i postavio ga na mesto direktora Nacionalne službe za zapošljavanje u Trsteniku.

Tako je Aleksić sa svojim tastom sklapao milionske poslove pod maskom raznih projekata koji su najčešće išli preko ispostave NSZ u Kruševcu. Pribavio je milione za svoj i ženin fond preko tasta Ljubiše Kneževića i ispumpao ogroman novac iz državnog budžeta.

Čovek čiji je šef Vuk Jeremić, upleten u korupcionašku aferu sa svetskim lopužama, Patrikom Hoom i Tidijanom Gadiom, a koji već robijaju, i koji dobija stotine hiljada evra iz Katara, zemlje poznate po finansiranju islamskih terorista, morao bi puno toga da objasni pre nego napadne Vulina, bez ikakve osnove i iz čiste mržnje.

Kad će Aleksić da odgovara za to što je dok je bio na čelu Trstenika kupio jeftino zemljište na planiranoj trasi Moravskog koridora kako bi posle mogao da skupo naplati i preproda zemljište?

Partijska knjižica PS nije zaštita za kriminal, ali Đilas i Jeremić jesu.

INFO 24 / Foto: nspm.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *