Prvi slučaj Korona virusa u Srbiji: Zaražen Subotičanin koji je došao iz Mađarske

Muškarac iz Subotice (43) prva je obolela osoba u Srbiji od korona virusa, saznaje “Blic”.

Ovu informaciju potvrdio je Ministar zdravlja Zlatibor Lončar na vanrednoj konferenciji za medije.

Kako saznajemo, muškarac zaražen korona virusom došao je nedavno iz Mađarske.

Muškarac ima temperaturu 37, 4 i oseća se dobro. On je trenutno smešten u izolaciju.

U Srbiji se pojavio prvi zaraženi pacijent kod koga je dokazano prisustvo korona virusa. Reč je o muškarcu (43) iz Subotice. Kako saznajemo pacijent se javio sa simptomima koji nalikuju oboljenju koje izaziva Kovid-19.

Kako se dalje navodi, uzeti su uzorci i njihova obrada u laboratoriji Instituta “Torlak” pokazala je da je pacijent pozitivan na korona virus, trenutno smešten u izolaciju, dobija terapiju i lekari se za sada ne izjašnjavaju o njegovom zdravstvenom stanju.

Na vanrednoj konferenciji za medije u 10 časova obratio se ministar zdravlja Lončar

Desila se stvar koju smo očekivali, imamo prvi pozitivan slučaj korona virusa u Srbiji. Radi se o čoveku koji je boravio u više navrata u Budimpešti, tamo mu živi sestra, koja je imala respiratorne tegobe, temeperaturu i sve one znake koji ukazuju na korona virus. Kada se vratio u Suboticu osetio je slične tegobe i sam se javio u subotičku bolnicu – rekao je ministar – Čovek se dobro oseća, nema nikave tegobe, ali je trenutno u izolaciji.

Lončar je rekao da je muškarac bio savestan, da je čim je posumnjao da je zaražen decu poslao na selo kod babe i dede, a on ostao kod kuće u izolaciji.

Ministar Lončar je pozvao građane Srbije na smirenost, ističući da se država blagovremeno organizvala i preduzela preventivne mere da ne dođe do eskalacije, odnosno širenja virusa.

Nema mesta panici, nema mesta strahu, ali pozivam građane da se ponašaju odgovorno i da izbegavaju boravak na javnim mesta u većim grupama ljudi. – poručio je Lončar

INFO 24 / Blic / Foto: TANJUG / SCREENSHOT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *