Prva sednica Gradskog veća u 2020. godini

Prve dve tačke sto četrnaeste (vanredne) sednice Gradskog veća grada Kraljeva, prve u Novoj godini, održane 8. januara, odnosile su se na raspodelu sredstava za medije u 2020. godini.

Gradski većnici su doneli Rešenje o raspoređivanju sredstava za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kraljeva u 2020. godini, kao i Rešenje o raspisivanju konkursa za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kraljeva u 2020. godini.

Kako je istakao, nakon sednice Gradskog veća, gradonačelnik dr Predrag Terzić, u budžetu grada Kraljeva za 2020. godinu, za ove namene, opredeljeno je čak 23.000.000 odnosno tri miliona više u odnosu na prethodnu godinu.

„Rasporednim rešenjem za raspoređivanje sredstava na konkursu za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja odlučeno je da ceo iznos – 23.000.000 dinara – bude raspoređen na ovaj način odnosno da u 2020. godini ne bude nikakvih pojedinačnih davanja. Mi smo doneli odluku da konkurs raspišemo i do 24. januara ove godine sve medijske kuće – portali, televizije, radio stanice, imaće mogućnost da konkurišu za sredstva od grada“, rekao je predsedavajući Gradskog veća uz napomenu da Gradsko veće samo potvrđuje ono što je komisija već odlučila bez ikakave mogućnosti da umanji ili uveća iznos sredstava nekoj televizijskoj kući, radio Qstanici ili portalu.

Članovi Gradskog veća grada Kraljeva su na prvoj ovogodišnjoj sednici Veća razmatrali i nekoliko zahteva, kao i žalbe građana izjavljene na rešenja odeljenja Gradske uprave grada Kraljeva – Odeljenje društvenih delatnosti, Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti, Odeljenja za inspekcijske poslove odnosno Centra za socijalni rad Kraljevo.

Raski.rs / FB: Др Предраг Терзић

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *