PROŠIRUJE SE VRTIĆ „NEVEN“ U KOVILjU, DO KRAJA GODINE 90 MESTA ZA MALIŠANE IZ KOVILjA

U naselju Kovilj trenutno se izvode radovi na proširenju vrtića „Neven“, Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“. Ova nadogradnja obezbediće prostor za upis 90 dečaka i devojčica, u ovaj vrtić sa dugom tradicijom, izgrađen još 1977. godine.

Radove u Kovilju je obišao gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, koji je istakao da se ovim proširenje omogućava deci iz Kovilja da idu u vrtić u svom naselju, umesto da zabavište pohađaju u obližnjim mestima.

„Grade se još četiri sobe, radovi će biti završeni do kraja 2023. godine i deca iz Kovilja će moći napokon da se vrate iz Kaća i iz Budisave i pohađaju zabavište u svom naseljenom mestu“, reko je Đurić.

Gradonačelnik je istakao da su se tokom prethodnih godina izvodili radovi na više dečijih ustanova u Novom Sadu i okolini.

„Od 2021. završili smo radove na zabavištu „Orahovac“ na Klisi, prošle godine smo završili zabavišta u Veterniku i Sajlovu, u ovoj godini završavamo uređivanje zabavišta na Adicama i u Ulici Miše Dmitrijevića. Takođe je u planu i nadogradnja vrtića „Čarobni breg“ na Klisanskom putu“.

„Ovo je put da se napokon ukinu liste čekanja u novosadskim vrtićima. Mi kao Grad smo 2020. godine prvi uspeli da obezbedimo potpuno besplatno zabavište u Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“ za naše mališane, takođe subvencionišemo 3.700 dece u privatnim zabavištima, što je veoma značajno.“

Đurić je takođe naglasio da Grad nastavlja i dalje sa ulaganjima u naselje Kovilj.

„Podsećam da smo u Kovilju izgradili prečistač otpadnih voda i da smo izgradili atmosfersku kanalizaciju. U decembru prošle godine je otvorena Kulturna stanica Kovilj, renovirana je Mesna zajednica, a takođe je uređen i park sa tezgama za potrebe Tržnice.

„Nastavljamo da ulažemo u Kovilj, ima još prostora za napredak, za poboljšanje načina života, kako bi ljudi u Kovilju živeli još bolje“, zaključio je gradonačelnik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *