Proširenje vrtića u Inđiji: Sva deca biće upisana

Na objektu „Neven“ Predškolske ustanove „Boško Buha“ u Inđiji u toku su radovi na proširenju prostornih kapaciteta, kako bi se upisalo još 53 dece koja se nalaze na listi čekanja.

Prema projektno-tehničkoj dokumentaciji objekat će se proširiti za dve prostorije veličine po 50 kvadratnih metara, a postojeće terase biće adaptirane u dva nova ulazna hola. Sanitarni čvorovi biće obnovljeni i dopunjeni kako bi se poboljšali sanitarni uslovi kad je reč o higijeni, ali i funkciji. Vrednost radova iznosi 4,9 miliona dinara sa PDV-om.

Pored građevinskih radova sprovedena je i nabavka za opremanje dograđenog prostora sa odgovarajućim nameštajem i drugim elementima koji su prilagođeni uzrastu dece i neophodni za vaspitno obrazovni rad, a čija je vrednost 2,27 miliona dinara sa PDV-om.

Radovi se izvode planiranom dinamikom i uskoro će u tom prostoru boraviti dve vaspitne grupe, jedna jaslena uzrasta dece od jedne do tri godine i mešovita grupa uzrasta dece od tri do pet godina. Novac za radove i opremanje obezbeđen je iz budžeta Republike Srbije, odnosno putem konkursa Ministarstva zaduženog za demografiju i populacionu politiku.

INFO 24 / Dnevnik / Foto: Opština Inđija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *